Ghidul Serviciilor
Www.pestre.ro
inapoi la firma 115 vizite
Poza Gradina si ferma
Pret: 7,76 RON
Foto

Bulbi Gladiole White Prosperity, 10 bulbi

Informatii generale Bulbi Gladiole White Prosperity, 10 bulbi

Beneficii client:

-se planteaza si se intretin foarte usor

-este una dintre cele mai iubite flori de la noi din tara

-florile sunt mari si stralucitoare, ce rezista o perioada indelungata de timp

-oriunde se planteaza, vor fi un punct de atractie datorita florilor lor fantastice

Avanatje produs:

-rezista foarte bine la temperaturi scazute

-se pot planta si in ghivece si in gradina

-nu necesita udari frecvente

-nu au pretentii in ceea ce priveste solul

-creste frumos si cu o rata de ramificare foarte buna, chiar daca nu i se administreaza ingrasaminte

Descriere:

Gladiolele ofera un spectacol de culoare in gradina, curte si balcon sau vaza, pentru ca ele sunt si excelente flori taiate. Veti vedea flori de gladiole in toate culorile si formele, cu petale dantelate sau franjurate. La acest moment exista si gladiole cu tulpini scurte (mini gladiole) fapt care va permite sa le plantati in mijlocul stratului cu flori. Puteti sa folositi mix-uri de culori, varietati intr-o singura culoare sau bicolore. Arata cel mai bine cand sunt plantate in grupuri.

Generalitati:

Bulbii de flori se depoziteaza pana la plantare intr-un loc uscat, racoros, bine aerisit.  Inainte de plantare, pe o adancime de 25 cm se afaneaza solul. Trebuie sa fim ateni, ca solul sa fie permeabil, bine drenat pentru a nu se forma apa stagnanta deoarece bulbii pot putrezi. Terenurile argiloase si lutoase se vor amesteca cu nisip, iar pentru reglarea fertilitatii solului puteti folosi compost, In general bulbii, rizomii, respectiv tuberculii se planteaza  la o adancime de doua ori mai mare decat inaltimea lor. Important: se planteaza cu varful in sus! Dupa plantare, in special toamna, nu este necesara udarea.

Perioade si adancimi de plantare:

Gladiole: mijlocul lui aprilie-mai, 5-8 cm

Dalia: mijlocul lui aprile-mai, 8-10 cm

Crini: septembrie-sfarsit de  noiembrie, 3-5 cm

Bulbi mici precum iris, frezia, anemone, piciorul cocosului, montbretia: martie-aprilie, 3-5 cm

Laleaua Imparatului: Inceput de septembrie-sfarsit de noiembrie, 8-10 cm

Zambile: Inceput de septembrie-sfarsit de noiembrie, 8-10 cm

Lalele:  Inceput de septembrie-sfarsit de noiembrie, 8-10 cm

Crocusi: Inceput de septembrie-sfarsit de noiembrie, 3-5 cm

Bulbi mici precum ghiocei, aconit de iarna (heleborin), muscari:  Inceput de septembrie-sfarsit de noiembrie, 3-5 cm.

Ingrijire

Plantele cu bulb nu necesita prea multa Ingrijire. Terenul se pastreaza fara buruieni, la nevoie se afaneaza, se iriga. Primavara, cand vor aparea primele cresteri, solul se va imbogati cu fertilizanti organici. Florile ofilite se vor indeparta de pe planta, pentru a pastra un aspect frumos, ingrijit. Aceasta lucrare este recomandata si pentru ca planta sa nu isi foloseasca energia, ci sa o canalizeze spre bulb, care se dezvolta pana la uscarea frunzelor. In aceasta perioada se formeaza mugurii floriferi pentru anul urmator, de aceea planta are nevoie de multe substante nutritive.

Bulbii cu inflorire de primavara devreme se pot planta pe pajisti, peluze, in grupuri, insa  este important de retinut, daca trebuie tunsa iarba si partile verzi ale plantei, care inca nu s-au retras, atunci aceste locuri se evita. Pentru a se crea un cadru impunator, de bogatie florala, se recomanda replantarea bulbilor in fiecare an. Ghioceii se pot lasa in acelasi loc pentru mai multi ani.

Iernarea, pastrarea pe timpul iernii

Bulbii care se planteaza primavara (dalii, gladiole, begonii, cale, cane, frezii etc.) dupa ofilirea florilor, preferabil dupa retragerea totala, dar cel tarziu Inaintea gerurilor puternice, trebuie scosi din sol.

Bulbii care se planteaza toamna (lalele, narcise, zambile, ghiocei, crini, etc.) se pot scoate din pamant deja dupa ofilirea florilor, dar ideal este, sa asteptam retragerea totala.

Important: daca partile verzi nu sunt retrase, nu este voie sa se taie. Recomandat este sa cream conditiile ideale, ca pe timpul pastrarii aceste parti sa se retraga.

Conditii de pastrare: loc ferit de ger, racoros, cu umiditatea atmosferica medie si Intunecat. Bulbii se pun In nisip umed, dar nu ud, In asa fel Incat partile neretrase verzi, sa nu se suprapuna, pentru ca astfel se pot Imbacsi si creeaza conditii optime dezvoltarii diferitelor ciuperci. Retragerea se poate accelera, daca Insiram bulbii, larg, Intr-un  loc cald, uscat, bine aerat (de ex. pod), pentru 1-2 saptamani.

Bulbii plantati In jardiniere necesita Ingrijiri speciale, fiindca solul din jur este putin, acesta poate Ingheta foarte usor. Metoda practica este sa pastram aceste jardiniere langa casa, sa le acoperim cu materiale izolatoare (de ex.

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.