Ghidul Serviciilor
Agro Sud Design, Copaceni / Ilfov - Amenajare Si Intretinere Gradini
inapoi la firma 205 vizite
Poza Intretinere gazon
Foto

Intretinerea gazonului este o operatiune critica, fara de care munca initiala de plantare poate fi in van

Alegerea tipului de gazon este foarte importanta si se face in urma analizarii situatiei din teren.

Aceasta depinde de mai multi factori cum ar fi aciditatea solului, de compozitia acestuia, de conditiile climaterice.

Bazandu-ne pe experienta echipei noastre, impreuna cu dumneavoastra vom gasi solutia perfecta pentru gazonul dorit.

Intretinerea gazonului cuprinde urmatoarele procedee:

Udarea si fertilizarea periodica Cea mai importanta operatiune in intretinerea unui gazon frumos si sanatos, verde, este sa ii puneti la dispozitie apa de care are nevoie, mai ales pe perioadele secetoase si uscate. Ca si restul plantelor, gazonul are nevoie de nutrienti pentru a supravietui. Pentru crestere gazonul are nevoie de 16 elemente chimice esentiale. Trei dintre acestea (carbonul, hidrogenul si oxigenul) se regasesc in aer si in apa. Restul de elemente trebuie luate din sol si fertilizanti.

Tunderea si reglarea inaltimii gazonului Pentru un design frumos al gardinii este necesara intretinerea gazonul prin tundere periodica. Cresterea necontrolata a ierbii are ca efect ingalbenirea frunzelor, iarba mai subtire si aparatia buruienilor.

Aerarea gazonului Aaerarea gazonului este procedeul prin care se inlatura resturile de gazon tuns si neaspirat, muschiul, buruienile uscate si alte resturi vegetale care s-au adunat in timpul anului anterior la baza firelor de iarba. Acest procedeu se realizeaza o data pe an, primavara sau toamna.

Repararea portiunilor goale Daca gazonul nu a fost udat corespunzator sau a fost folosit ingrasamant in exces in diferite zone, acesta va avea un aspect neplacut. De aceea este necesara repararea acestor portiuni prin suprainsamantare, astfel gazonul sa arate uniform.

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.