Ghidul Serviciilor
Smile Dent-Clinica Stomatologica- Bistrita
inapoi la firma 101 vizite
Poza Ortodontie
Foto

Ortodonția este specialitatea stomatologiei care se ocupă cu prevenția și tratamentul anomaliilor dentare de poziție.

Tratamentul ortodontic este o modalitate de îndreptare și aliniere a dinților, de îmbunatățire a înfățișării danturii și a modului în care aceasta funcționează. Tratamentul mai poate ajuta la îmbunătățirea sănătății pe termen lung a gingiilor, dinților și maxilarelor, prin uniformizarea presiunii pe toți dinții.

În timpul primului consult, medicul specialist ortodont va examina dinții dumneavoastră, va evalua înghesuirile sau spațiile dentare prea mari, și va observa cât de bine se potrivesc dinții dumneavoastră când muscați, și cum muscați.

Medicul specialist ortodont vă va lua amprentele dentare și vă va recomanda radiografii dentare pentru a putea studia corect alinierea dinților dumneavoastră. Apoi, va stabili și recomanda un plan de tratament, cel mai potrivit pentru dumneavoastră. Fiecare om e diferit și tratamentul ortodontic este diferit!

Pentru succesul tratamentului este foarte importantă determinarea pacientului și contactul strâns al acestuia cu ortodontul, precum și păstrarea unei igiene corecte.

Tipul aparatului Preț

Aparat ortodontic mobilizabil 700-900 lei

Aparat ortodontic fix metalic 2000 lei / arcadă

Aparat ortodontic fix ceramic 3000 lei / arcadă

Aparat ortodontic fix tip safir 3000 lei / arcadă

Aparat ortodontic fix metalic

Aparatele dentare fixe metalice sunt metoda cea mai rapidă și mai ieftină pentru îndreptarea dinților. Mici elemente metalice (bracketuri) sunt lipite pe fața exterioară a dinților. Acestea pot fi uneori de argint sau aur. Dacă apare, iritația gingivală este trecătoare, dispărând în câteva săptămâni.

Aparat ortodontic fix tip safir

Caracteristica de bază este transparența totală, spre deosebire de brackeții ceramici care sunt colorați. Datorită acestei transparențe acest tip de aparat este foarte estetic. Odată aplicat pe suprafața dinților devine invizibil, fiind apreciat deoarece reușește să combine eficiența cu aspectul estetic ideal.

Aparat ortodontic fix ceramic

Aparatele dentare fixe ceramice sunt aproape invizibile, se potrivesc culorii dinților dumneavoastră. Mici benzi elastice, de asemenea asortate la culoarea dinților, fixează arcurile în poziția necesară. Este posibil ca, pe parcursul tratamentului, aparatele ceramice să se coloreze din cauza pigmenților alimentari – probabil va trebui să limitați cafeaua, ceaiul, băuturile colorate.

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.