Ghidul Serviciilor
Centrul De Sanatate Galati - Recuperare Medicala
inapoi la firma 141 vizite
Poza Terapii manuale
Foto

Conceptul si tehnica masajului cu miere au fost dezvoltate in Tibet, unde se practica traditional din timpuri indepartate. Prin efectuarea manevrelor specifice masajului clasic, cu elemente de reflexoterapie sau presopunctura, precum si prin uzul amestecului de miere naturala pura, se obtine un efect general de detoxificare, tonifiere si revigorare a intregului organism, indiferent de aplicarea acestuia (topica sau generala).

 

In practica terapeutica, masajul cu miere este retinut si recomandat in special pentru calitatile sale profilactice, precum si pentru efectul curativ-ameliorator al diverselor afectiuni ale pielii sau instaurate la nivele mai profunde.

Afectiuni tratate/ameliorate prin masajul cu miere

Virtualmente orice afectiune sau disconfort generat de deficiente la nivel circulator limfatic si sanguin pot fi ameliorate prin masajul cu miere.

Actionand direct asupra pielii, mierea si manevrele au un efect imediat: micile defecte acneice, semnele premature de imbatranire sunt mult reduse, pielea devenind ferma, luminoasa, recapatandu-si aspectul sanatos.

Ameliorari semnificative se observa in cazul pacientilor cu afectiuni inflamatorii musculare si osteoarticulare, disconfortul creat de schimbarile de vreme sau de puseurile inflamatorii fiind redus.

Pe langa actiunea preventiva, masajul cu miere poate ameliora starile incipienete de racela.

Caracterul profilactic nu trebuie uitat: este una dintre cele mai valoroase caracteristici terapeutice ale masajului cu miere.

In ce consta masajul cu miere?

Beneficiile masajului cu miere provin nu doar din manevrele clasice ale masajului obisnuit sau ale masajului reflexogen intrebuintate pentru a stimula sistemul limfatic sau pentru a debloca tensiunile acumulate in diverse zone anatomice. Amestecul pe baza de miere contribuie decisiv la formula terapeutica.

 

Mierea contine substante active biologic ce favorizeaza eliminarea toxinelor, atat la nivel superficial (pielea), cat si in profunzime. Terapeutul face amestecul din miere pura naturala, nezaharisita, adaugand, pentru o experienta terapeutica ce include si factor olfactiv, uleiuri esentiale florale-aromatice sau cu buchet fructat-citric: lavanda, ienupar, eucalipt, portocala, grepfrut, lamaie, etc.

Masajul se face fie local, caz in care, de regula, se concentreaza atentia pe spate si pe brate, fie pe intreaga suprafata a corpului (mai putin zonele caracterizate de pilozitate). In urma masarii, amestecul isi va schimba culoarea, dand de inteles in legatura cu nivelul acumularilor toxice in diferite zone, la varii nivele ale organismului. Masajul este urmat de un dus cald, dupa care pielea este tratata cu o crema protectoare hidratanta. Usoara roseata care poate aparea in timpul terapiei este fireasca, si dispare rapid, pielea dobandind un aspect placut catifelat, luminos.

Avantajele masajului cu miere

Puternic caracter profilactic

Actionand asupra sistemului limfatic si circulator sanguin, masajul cu miere redreseaza doua dintre functiile cele mai importante ale organismului: aceea ce a-si oxigena si hrani mai bine celulele, tesuturile si organele, si de a elimina eficient depozitele toxice sau deseurile metabolice sau acumulate prin cultivarea unor obiceiuri nesanatoase (alimentatie si hidratare improprii, sedentarism, vicii, stres, oboseala, etc.). Hranit si curat, organismul este mult mai rezistent, pregatit sa faca fata asalturilor diversilor factori patogeni (interni sau externi).

Durata masajului cu miere

In functie de scopul terapeutic (profilactic sau curativ), sedinta de masaj cu miere poate dura intre 30 si 60 de minute. Frecventa acestora este stabilita impreuna cu specialistul. Pentru o redresare in forta a unei anumite afectiuni se recomanda 15 sesiuni intensive cu o frecventa de o sedinta la doua zile, iar pentru intretinere, doua sedinte saptamanale in sezonul rece si una in sezonul cald sunt suficiente pentru a oferi continuitate terapiei si, indeosebi, beneficiilor pe care le aduce pacientilor.

Efectele masajului cu miere

Datorita atat manevrelor specifice, cat si amestecului pe baza de miere folosit, masajul cu miere, are un profund efect de stimulare a sistemului limfatic, ceea ce favorizeaza colectarea si eliminarea depozitelor toxice din organism. Este incurajata si circulatia sanguina, favorizand astfel oxigenarea si hranirea corecta a tesuturilor si organelor.

Sunt prevenite si, dupa caz, ameliorate afectiunile inflamatorii la nivel muscular si osteoarticular in cazul pacientilor meteosensibili si al celor reumatici. Tot datorita stimularii sistemului limfatic si eliminarii toxinelor, masajul cu miere este un bun aliat impotriva racelilor, prevenind aparitia acestora sau ameliorandu-le (starile incipiente).

Nu in ultimul rand, reda pielii vigoarea, elasticitatea si stralucirea, intarziind aparitia semnelor de imbatranire.

Contraindicatiile masajului cu miere

Contraindicatiile masajului cu miere sunt cele comune celor mai multe terapii manuale, incluzand afectiuni ale pielii, tumori canceroase, boli mentale cu manifestari confuzionale, afectiuni sau leziuni cu risc si manifestari hemoragice, bolile contagioase, etc.

Spectrul contraindicatiilor este completat de cazurile pacientilor cu alergie la miere. O limitare suplimentara este aceea ca specialistul va urmari sa evite zonele cu pilozitate abundenta, pentru a preveni disconfortul pacientului.

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.