Ghidul Serviciilor
Cris Vent, Constanta - Reparatii Sanitare Si Termice
inapoi la firma 161 vizite
Poza Instalare panouri solare
Foto
Foto

Panourile solare cu tuburi vidate pentru preparare apa calda, sunt functionale pe toata perioada anului de aceea reduc considerabil factura pentru producerea apei calde menajere utilizand energie regenerabila si nepoluanta.

Sistemele de panouri solare reprezinta cea mai ecologica si economica metoda de incalzire, fiind functionale si pe timp de iarna. Acest lucru se datoreaza constructiei tuburilor din sticla in cazul colectorilor cu tuburi vidate si tehnicii performante aplicate in construirea colectorilor plati. Temperatura exterioara nu influenteaza functionarea instalatiei, ea va produce apa calda absorbind radiatia solara pe toata durata anului si indiferent de conditiile meteo.

De asemenea, trebuie sa tinem cont si de faptul ca iarna ziua este mai scurta, astfel ca perioada de insolatie zilnica este mai mica si desigur eficienta scade pe timp de ceata sau cand este innorat.

Daca este corect dimensionata si numarul de panouri , respectiv tuburi, este suficient, instalatia solara poate asigura un aport considerabil la necesarul de caldura in locuinta pe timp de iarna.

Agentul termic din instalatia solara poate ajunge la 270°C. Temperatura apei din acumulatorul termic poate ajunge pana la 80°C. Prin urmare, apa calda menajera poate fi furnizata la 75-85°C pe timp de vara si la 45-55°C pe timp de iarna.

Totusi, in general, este bine sa se limiteze temperatura apei calde menajere la 55°C pentru a evita depunerile de calcar si din motive de siguranta in utilizare.

Utilizarea energiei solare reprezinta la nivel global cea mai eficienta metoda de a aduce caldura in locuinte. In general, cantitatea de caldura solara ce cade asupra acoperisului unei case este mai mare decat energia totala consumata in casa.

Pentru a beneficia de apa calda si/sau caldura puteti afla aici cele mai moderne solutii.

Un sistem solar este alcatuit pe langa panoul propriuzis, de accesorii si elemente ce intregesc sistemul cum ar fi;

– elemente de fixare

– racorduri de legatura

– vas de expansiune

– boiler

– automatizare

– etc.

Sistemul solar cu tuburi vidate, poate asigura aproximativ 30. 0/0 din necesarul de caldura pentru o locuinta daca se asociaza cu un boiler de stocare.

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.