Ghidul Serviciilor
Fiziomedica Recuperare Medicala Iasi
inapoi la firma 117 vizite
Poza Termografie digitala
Foto

NEINVAZIV - FĂRĂ RADIAŢII - APROBAT DE FDA

Prin termografie pot fi diagnosticate peste 160 de boli!

 

Înainte de efectuarea unei termografii, NU trebuie:

 

» Să vă expuneţi la soare cu 5 zile înainte de examinare.

» Să efectuaţi tratamente de acupunctură sau fizioterapie* cu 24 ore înainte de examinare.

» Să folosiţi loţiuni, creme, pudră sau fard în ziua examinării.

» Să vă radeţi şi să vă epilaţi în ziua examinării.

» Să folosiţi deodorante sau antiperspirante în ziua examinării.

» Să luaţi medicamente pentru durere cu 4 ore înainte de examinare.

» Să faceţi exerciţii fizice cu 4 ore înainte de examinare.

» Să faceţi duş sau baie cu 1 ora înainte de examinare.

» Pentru termografie mamară, nu purtaţi sutien în ziua examinării.

 

* (electroterapie, ultrasunete, laser, unde scurte, comprese cu apă rece sau caldă, aplicaţii cu nămol)

NOTĂ:

REZULTATUL termografiilor se comunică pacientului astfel:

» în 48 ore (cazul termografiilor pentru 1 sau 2 zone);

» în 72 ore (cazul termografiilor pentru mai mult de 2 zone).

1

2

Termografia digitală este un test fiziologic neinvaziv (fiziologia este ştiinţa care studiază funcţionarea întregului organism şi a părţilor lui componente). Este o investigaţie valoroasă care poate alerta medical referitor la modificările ce pot indica un stadiu precoce al cancerului de sân sau poate fi folosită în explorarea durerii de origine neprecizată. Este, de asemenea, utilă în monitorizarea evoluţiei sub tratament a numeroase boli.

 

În 1965 Gershon-Cohen, radiolog şi cercetător la Centrul medical Albert Einstein, a introdus termografia în SUA. Din ultima perioada a anilor ’70 numeroase centre medicale şi clinici independente au utilizat această explorare pe mii de pacienţi. În 1982 FDA (Food and drugs Administration) a aprobat termografia ca metoda de screening pentru cancerul de sân iar din 1990 a fost recunoscută ca un instrument de diagnostic de Academia Americana de Medicină Fizică şi Recuperare. Termografia nu este utilizată doar în domeniul medical ci şi în industrie, medicină veterinară şi stomatologie.

 

Termografia medicală a devenit o metodă de screening a afecţiunilor musculoscheletale, cancerului şi a patologiei vasculare. Ca modalitate de investigare fiziologică poate indica afecţiuni incipiente, mai devreme decât examinările anatomice. Are o precizie înaltă şi este 100% sigură, neimplicând nici contact direct nici radiaţii. Dacă este prezent un proces patologic imaginea termică îl poate detecta încă înainte de apariţia simptomelor şi poate fi instituit un tratament proactiv.

 

Toate organismele vii, inclusiv oamenii, emit energie termică cu un aspect specific. Pentru efectuarea unei termografii este utilizată o cameră digitală în infraroşu cu înaltă sensibilitate care preia imaginea termică a corpului uman. Harta temperaturii cutanate, determinată de aspectele vasculare şi de răspunsul sistemului nervos simpatic, reflectă o funcţionare normală sau anormală a organismului. Aceste imagini sunt interpretate de medic şi transpuse în diagnostic.

 

Termografia oferă informaţii valoroase care completează imaginile anatomice obţinute prin RMN, CT, ecografie, mamografie sau radiologie.

 

Cum detectează termografia afecţiunile sânului?

 

Aspectul care stă la baza detectării, prin termografie, a tumorilor canceroase sau precanceroase este vascularizaţia intensă a acestor tumori, necesară susţinerii metabolismului celulelor alfate într-un intens proces de creştere şi multiplicare. Acest flux sangvin crescut determină o creştere a temperaturii, chiar şi în cazul tumorilor mici. Anomaliile sunt adesea observate încă înainte de apariţia tumorii vizibile pe mamografie. Imaginea termică a unei femei este ca o amprentă şi nu se schimbă în timp. Dacă o femeie nu a efectuat nici un examen termografic, atunci este efectuată o termografie iniţială, apoi este repetat examenul peste trei luni pentru a se putea stabili aspectul de bază, după care se efectueaza câte o termografie anual.

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.