Ghidul Serviciilor
Topkineto, Recuperare Si Preventie Medicala Iasi
inapoi la firma 174 vizite
Poza Masaj terapeutic localizat
Foto

Masajul terapeutic localizat nu trateaza doar simptomele, ci actioneaza la nivelul sursei durerii, astfel impiedicand reaparitia durerii si deosebindu-se de masajul general. Acesta reprezinta una dintre cele mai eficiente "unelte" de tratament utilizate in cadrul sedintelor de kinetoterapie ce vizeaza imbunatatirea functiilor in multe afectiuni locomotorii si musculo-scheletale.

CE ESTE MASAJUL TERAPEUTIC LOCALIZAT

Masajul medical sau terapeutic este constituit din manipularea tesuturilor moi in scopul grabirii vindecarii unei afectiuni, cu ajutorul mainilor terapeutului, asistate de o multitudine de creme antiinflamatorii, geluri sau uleiuri cu efect de incalzire sau racire. Tehnicile folosite in masajul terapeutic sunt diverse si adaptate afectiunii ce urmeaza a fi tratata. Este foarte important de cunoscut faptul ca masajul medical, facand parte din procedurile de recuperare medicala, cel ce il executa trebuie sa aiba cunostinte temeinice de anatomie, fiziologie si biomecanica organismului uman. Asigurati-va ca sunteti pe maini bune alegand un serviciu de kinetoterapie profesional.

 

 

 

CUI SE ADRESEAZA MASAJUL TERAPEUTIC LOCALIZAT

Masajul terapeutic se adreseaza atat persoanelor ce sufera de o afectiune, cat si oamenilor ce isi doresc pastrarea unei stari de sanatate bune sau vor sa impiedice revenirea unor dureri, astfel contribuind la preventia numeroaselor afectiuni musculo-scheletale. 

 

MODUL DE ACTIUNE AL MASAJULUI TERAPEUTIC LOCALIZAT

Ca si orice alt stimul extern exercitat asupra organismului uman, la randul sau masajul poate stimula sau inhiba anumite functii ale corpului. Prin proprietatea organismului de a se adapta noilor stimuli, corpul nostru se activeaza si se produce un progres continuu in adaptare, iar cu cat stimularea este repetata mai des, cu atat efectele vor persista. Prin actiunea sa asupra functiilor organismului, masajul terapeutic contribuie la imbunatatirea starii generale de sanatate fizice, implicit a starii de bine la nivel mental. Pentru rezultate satisfacatoare de durata, de pana la cateva luni, un pacient trebuie sa primeasca cel putin 5 - 8 sedinte consecutive.

 

REZULTATELE MASAJULUI TERAPEUTIC LOCALIZAT

Masajul terapeutic localizat reprezinta o metoda de tratament musculo-scheletal si se deosebeste de masajul general printr-o abordare analitica, adresandu-se sursei durerii si nu trateaza doar simptomele, prevenind astfel revenirea atitudinilor durerilor. Efectele directe si imediate ale acestui tip de masaj sunt interventia directa impotriva durerii, imbunatatirea elasticitatii musculare si a amplitudinii de miscare, stimuleaza circulatia sangvina chiar la locul solicitat, grabeste vindecarea afectiunii in cauza prin amplificarea considerabila a nutritiei si aportului de sange oxigenat in structurile masate.

In combinatie cu electro-neuro-stimularea transcutanata, termoterapia sau crioterapia, masajul terapeutic localizat produce rezultate foarte bune. Noi recomandam ca in majoritatea afectiunilor, masajul ca si metoda de tratament sa fie asistat de multiple metode si tehnici disponibile, astfel crescand considerabil randamentul si scurtand durata vindecarii. Noi dispunem de metode eficiente ce contribuie benefic la o viata fara dureri si care activeaza chiar acolo unde se produc majoritatea afectiunilor musculo-scheletale, la locul de munca. Programarile pentru consultatii si sedintele de masaj terapeutic localizat se pot face telefonic sau prin e-mail, completand formularul din sectiunea de contact.

 

CONTRAINDICATIILE MASAJULUI IN GENERAL

Fiind o forma de tratament sigura si 100% naturala, masajul terapeutic este recomandat majoritatii populatiei, izolat insa exista cazuri unde nu este indicata masare unei zone. Ar trebui sa va orientati spre alte metode de tratament atunci cand suferiti de afectiuni ale pielii (tumefieri, iritatii, rani deschise, afectiuni dermatologice etc.), tromboze, afectiuni ale vaselor de sange (ex. varice), boli infectioase, ulcere, sifilis, inflamatii respiratorii, tumori maligne sau hemoragii. Nu recomandam executarea acestei metode decat de catre un specialist cunoscator al anatomiei fiziologiei si biomecanicii umane, cu pregatire si experienta in aceasta tehnica. Puteti afla daca aceasta metoda de tratament se potriveste, dumneavoastra sau copiilor dumneavoastra sunandu-ne sau scriindu-ne un mesaj prin completarea formularului din sectiunea de contact.

Aplicarea gresita a acestui tip de tratament poate duce la intarzierea procesului de recuperare sau chiar la noi traumatisme. Va rugam ca la consultatia initiala sa ne comunicati cu deschidere eventualele afectiuni prezente de care trebuie sa tinem cont.

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2025
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.