Terapia Shockwave (cu unde de soc) presupune utilizarea unei tehnologii de ultima generatie. Shockwave este o noua tehnologie care utilizeaza undele de soc pentru tratamentul durerilor cronice ale sistemului musculoscheletal.Terapia Shockwave are la baza generarea unei energii foarte intense intr- o perioada foarte scurta de timp (10 milisec), unda de soc strabatand astfel tesuturile cu o viteza mai mare decat viteza sunetului. O sedinta de terapie Shockwave dureaza 10-20 de minute. In acest timp, undele de soc actioneaza prin hiperstimulare anestezica si stimularea nervoasa, favorizand vindecarea tesuturilor afectate.
Acest tip de tratament este eficient pentru a elimina durerea, favorizeaza vindecarea, creste circulatia locala imbunatatind astfel metabolismul tisular, creste productia de collagen, relaxeaza musculatura, dizolva fibroblastii calcifiati, precum si reducerea tensiunii din tesuturile musculare.
Avantajele terapiei shockwavem sunt: eficienta in 70-80% din cazuri, tratarea durerii cornice, cresterea mobilitatii, fara medicamente, terapie de scurta durata 10-20 min, tratament nonchirurgical, noninvaziv.
Terapia Shockwave este recomandata pentru urmatoarele afectiuni:
- Fasceita plantara – Pintenul calcanean apare sub calcai sau in spatele calcaiului si se datoreaza unei inflamatii de lunga durata ale fasciei plantare sau a tendonului achilean la locul de prindere al acestora de calcaneu. Terapia shockwave este capabila sa elimine simptomele putand sa calcati iarasi cu toata forta pe picior fara durere.
- Durerea de sold – bursita trohanteriana care se formeaza intre muschiul fesier mare si trohanter .
- Durere de genunchi- tendinita rotuliana manifestata prin durere la insertia tendonui rotulian.
- Durere la nivelul tendonului achilean- tendinita achileana care poate sa apare in urma unor activitati ca alergatul, saritul sau alte traume.
- Dureri de umar –Terapia shockwave si a dovedit eficenta in 81% din cazuri reducand durerea si crescand mobilitatea umarului.Daca ai o activitate sportiva care solicita umarul,sau o durer la ridicarea bratului este posibil sa scapi fara operatie;
- Dureri de cot – epicondilita mediala si laterala reprezinta inflamatia insertiei tendoanelor musculaturii bratului si se manifesta prin dureri la nivelul cotului accentuate de miscarea si mai ales rotatia antebratului;
- Dureri de spate – Daca te doare spatele, nu esti singurul. Aproape toate lumea la un moment dat a suferit de durere de spate, aparuta la serviciu, in timpul activitatilor zilnice, sau in perioada de vacanta.