Ghidul Serviciilor
Larex Global Floor - Pardoseli Epoxidice Si Pardoseli Poliuretanice, Baia Mare
inapoi la firma 190 vizite
Poza Pardoseli poliuretanice
Foto
Foto

Pardoseala din rasini poliuretanice, la fel ca cea epoxidica, este rezultatul generat de reactia chimica dintre o rasina poliuretanica si întaritor aminic. Când aceste doua substante chimice sunt combinate corect, reactia lor este un proces cunoscut sub numele de întarire care transforma amestecul bicomponent poliuretanic aplicat pe suportul de beton din forma lichida într-o acoperire extrem de puternica, usor elastica si durabila, deseori cu proprietati mecanice mari, precum si rezistenta la temperaturi ridicate sau socurile termice.     Una din caracteristicile importante ale pardoselilor poliuretanice este aceea de preluare a fisurilor din stratul suport în cazul aparitiei fenomenului de contractie si dilatare a betonului care se produce deobicei la schimbarile de temperatura din mediu. .      La fel ca pardoseala epoxidica, cea poliuretanica se aplica în straturi multiple, minim 3, si trebuie sa aiba o grosime de minim 2 mm.   Daca grosimea totala a acestor straturi, indiferent de numarul acestora, este mai mica de 2 mm atunci acestea se vor numi vopsitorii cu rasini poliuretanice.     Pentru a obtine o pardoseala industriala poliuretanica de cea mai buna calitate si durabilitate trebuie sa fie îndeplinite câteva conditii:

 

 

 

 

      Sistemele de pardoseala realizate de noi au la baza experienta de peste 24 de ani a echipei LGF în aplicarea pardoselilor epoxidice si cunoasterea caracteristicilor tehnice si chimice ale diferitelor rasini poliuretanice care sunt evidente doar dupa ce procesul de întarire a fost finalizat.   Materiile prime pe care le utilizam sunt realizate de cei mai mari producatori în domeniu cum sunt BASF, CAPAROL, etc.   Instalarea pardoselilor se realizeaza în cadrul unui sistem de management integrat, LGF fiind certificata ISO 9001, 14001 si OHSAS         CARACTERISTICILE PARDOSELILOR EPOXIDICE

   

 

IGIENICE  

    Pardoselile LGF sunt:   IGIENICE - Pardoselile din rasini poliuretanice sunt prin natura lor igienice deoarece se aplica în strat continuu, nu au rosturi iar materialele din care sunt realizate nu permit dezvoltarea microorganismelor si pot fi curatate foarte usor.    Dar în cazul în care trebuie îndeplinite cele mai înalte standarde de igiena atunci se aplica ca strat final un sigilant poliuretanic antibacterian   .   FARA ROSTURI - Pardoselile sunt fara rosturi astfel ca nu genereaza praf. Totodata datorita îmbinarii monolitice a pardoselii poliuretanice cu stratul suport se previne pericolul de formare a bacteriilor sub pardoseala. Racordurile dintre pardoseala si pereti (scafa) au o raza de 3 - 5 cm astfel ca nici în aceste zone nu se formeaza praf si se pot curata usor.   Efectul antibacterian al pardoselilor poliuretanice a fost testat si este certificat cu:

 

   

 

 

 

 

 

   

 

REZISTENTA RIDICATA

 

  Rezistenta la impact   Sistemele pe baza de poliuretan autonivelant cu grosimea de 1-4 mm sunt adecvate pentru utilizarea pe pardoseli supuse vibratiilor sau altor forte dinamice.    Flexibilitatea ridicata asigura o rezistenta excelenta la impact si reduce riscul de fisurare din cauza deplasarii substratului.

     

Rezistenta la socuri termice

Datorita flexibilitatii pardoselilor poliuretanice sunt rezistente la schimbarile bruste de temperatura.   Trebuie avut în vedere faptul ca, coeficientul de dilatare termica a majoritatii materialelor folosite la protectia pardoselilor industriale este mult mai  mare decât cel corespunzator betonului, de aceea selectarea materialului în cauza trebuie facuta de catre specialisti.   Totodata, exista anumite zone unde pardoselile sunt în mod continuu inundate de apa cum sunt: abatoarele, camerele frigorifice, fabricile de lapte, fabricile de bere, fabricile de îmbuteliere a apei, cramele, etc si zone uscate care suporta încarcari extreme si temperaturi foarte ridicate cum sunt: zonele din jurul cuptoarelor din brutarii sau patiserii,  etc.  În aceste zone speciale LAREX GLOBAL FLOOR - LGF recomanda pardoselile din mortar poliuretanic ce sunt antiderapante chiar si în mediul umed si rezista la temperaturi de 120 °C si chiar 150 °C în cazul unei expuneri de scurtã duratã cum ar fi curãtarea cu abur.

 

  Rezistenta mecanica Intensitatea traficului asupra pardoselii este determinant în alegerea tipului de tratament care sa se aplice suprafetei în cauza, astfel încât performantele sa fie maxime; de asemenea, foarte important este tipul de trafic, de exemplu, cu roti din otel sau cu roti din cauciuc, în primul caz fiind nevoie de un tratament special al pardoselii.   În functie de tipul de încarcatura constanta de mare greutate (cum sunt utilajele din procesul tehnologic, încarcarea rafturilor dintr-un depozit etc.) sau un impact direct asupra suprafetei implica un sistem de realizare a pardoselii cu grosime mai mare si tratarea corespunzatoare a acesteia în vederea cresterii rezistentei (armare cu nisip de cuart) 

           

 

ANTIDERAPANTE, EFICIENTE SI DURABILE

 

  Executie rapidã, pânã la 2.500 mp / saptamâna    Costuri reduse aferente întretinerii - suprafata pardoselilor este fara îmbinãri, densã si impermeabilã, sunt usor de curatat, igienizat si sterilizat astfel încât se reduc costurile si timpul aferente întretinerii acestora.   Reduce riscul accidentarilor - pot fi create grade diferite de antiderapare (R9 - R12) astfel cã se reduc accidentele datorate alunecãrilor si implicit  întreruperea proceselor de productie.   Sunt durabile - Pardoselile se aplica pe suport de beton în strat continuu, în grosime de minim 2 mm. Cu cât grosimea stratului este mai mare cu atât durata de viata a pardoselilor este mai mare. Grosimi de 2-6 mm asigura o durata de utilizare de 10 - 20 ani, în functie de mediul si conditiile de exploatare si întretinere.   Reduce costurile aferente iluminatului. Gradul de reflexie ridicat creste luminozitatea spatiului în care este instalata pardoseala cu pâna la 300%, astfel se reduc costurile aferente si va creste efiecienta muncii.   Creste productivitatea. Traficul cu vehicule în interiorul acestor spatii  devine mai usor iar transportul, manipularea si depozitarea marfurilor sau a materiilor prime este mai rapid si se desfasoara în conditii de siguranta maxima. 

 

 

   

 

ECOLOGICE SI ESTETICE

 

  Protectia cu rasini epoxidice este si o solutie ecologica deoarece:

 

 

 

 

 

 

 

Aspectul robust si atragator al pardoselilor executate de LGF va spori frumusetea întregului spatiu în care este instalata aceasta si va da o nota de profesionalism întregii organizatii.     Pardoselile noastre se pot instala într-o varietate mare de culori, stiluri si texturi. Puteti alege pardoseli lucioase sau mate, lise sau texturate, imprimate cu diverse imagini sau pardoseli cu efecte optice deosebite. 

 

 

Oricare ar fi necesitatile estetice ale spatiului dumneavoastra., pardoseala realizata  de noi va fi rezistenta, durabila si economica. 

   

 

 

   

 

CONDITIILE DE APLICARE A PARDOSELILOR EPOXIDICE

 

 

Suportul constituie baza unei pardoseli, fie ea noua sau veche. Durabilitatea pardoselilor  depinde în cea mai mare masura de calitatea betonului peste care este aplicata.

Compania noastra detine un laborator mobil de analiza si testare a calitatii stratului de beton ce se poate deplasa în santier fara costuri suplimentare din partea dumneavoastra.

 

Numai dupa verificarea atenta de catre specialistii nostri a suportului se poate realiza oferta de pret exacta.

 

Analizarea si verificarea atenta sunt elemente esentiale în determinarea pregatirii unui substrat corespunzator pentru o pardosea sintetica de durata.

Betonul trebuie sa aiba urmatoarele caracteristici:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

       

 

ETAPELE APLICARII PARDOSELILOR EPOXIDICE

 

 

Reconditionarea suportului (daca este cazul)

 

 

 

 

 

 

 

 

   

 

Pregatirea suportului

 

Aceasta se realizeaza prin:

 

 

 

 

Dupa care suportul se curata cu aspiratoare de mare putere.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   

Aplicarea amorsei

 

Aceasta se poate realiza cu rola sau gletiera si are ca scop impregnarea suportului.

 

Amorsa poate fi armata sau nu cu nisip de cuart.

   

 

Aplicarea stratului intermediar

 

În aceasta etapa se aplica un strat de rasina epoxidica a caror caracteristici se vor regasi în sistemul de pardoseala sintetica finala.

 

Stratul intermedar poate fi sau nu armat cu nisip de cuart.

Se mai pot adauga prin pulverizare fulgi colorati.

 

 

   

Aplicare strat final sigilant

 

Sigilantul are rolul de a proteja suprafata pardoselii împotriva uzurii premature si de sigilare a întregului sistem de pardoseala.

 

Stratul final poate fi sau nu armat cu nisip de cuart pentru obtinerea unui grad ridicat de antiderapare.

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.