Ghidul Serviciilor
Iso Rihner - Hidroizolatii Si Termoizolatii Cu Poliuretan Rigid, Oradea
inapoi la firma 210 vizite
Poza Spuma de poliuretan
Foto
Foto

 

A fost descoperita în 1937 de catre Otto Bayer. Este un derivat din petrol si zahar. Prin prelucrarea chimica se obtin doua substante chimice numite generic: POLIOL si ISOCIANAT. În functie de conditiile în care cele doua substante se amesteca, precum si sub influenta altor factori, cum ar fi aditivi, reactanti sau spumanti, rezultatul poate fi o spuma neteda sau poroasa, rigida sau flexibila, cu celule închise sau deschise, etc.

 

Spuma de poliuretan este rezultatul unei reactii chimice exotermice dintre POLIOL si ISOCIANAT. Aceasta reactie chimica este caracterizata de formarea unor legaturi între poliol si isocianat obtinându-se o structura solida, uniforma si foarte rezistenta. În cazul în care caldura rezultata în urma reactiei chimice este folosita pentru a evapora un agent de spumare, se obtine o spuma rigida ce detine o structura celulara, cu un volum superior fata de cel al lichidelor initiale. Acesta este ceea ce numim SPUMA DE POLIURETAN RIGID (PUR)

 

Spuma de poliuretan rigid este un material sintetic duroplastic, foarte reticulat si non-fuzibil.

 

În ziua de azi, sistemele de poliuretan sunt foarte versatile si permit o gama foarte variata de utilizare, ce fac parte din viata cotidiana. Folosirea poliuretanului se extinde la : saltele, automobile (volane, spoliere, eleroane, scaune, panouri de bord, amortizoare de vibratii si zgomot), încaltaminte, mobila, vopsele si lacuri, geamuri, inginerie medicala (fabricarea pieselor pentru transplante si ortopedie, etc.), ingineria aeronautica, ambarcatiuni,tevi, camere,frigorifice, frigidere, constructii – izolant termic, fonic si impermeabil.

CE ESTE IZOLATIA CU SPUMA POLIURETANICA

Izolatia cu spuma poliuretanica este un material termoizolant care ofera confortul termic dorit într-o casa.

 

Spuma poliuretanica este un material bicomponent aplicat direct pe suprafata dorita si în combinatie cu aerul expandeaza umplând toate golurile, fara sa existe îmbinari sau locuri prin care sa se piarda energie.

Spuma poliuretanica cu celula deschisa

Spuma poliuretanica cu celula închisa

Mod de aplicare

Poliuretanul se aplica cu ajutorul unei instalatii de presiune, dozificare si temperatura controlata. Spuma se prepara „in situ”, prin proiectare sau injectare.

 

Echipamentul necesar este montat într-o furgoneta si este complet mobil. Furtunul încalzit, rezistent la presiunile înalte exercitate de utilajul de dozificare are o lungime maxima de 60 de metri, aceasta face ca cele mai îndepartate colturi ale santierului sa fie accesibile.

 

Poliuretanul rigid este format când cele doua substante chimice (isocianat + poliol) sunt amestecate în prezenta unor catalizatori si activanti potriviti.

 

În momentul proiectarii se produce amestecul celor doua substante într-o camera mica a pistolului. Reactia degaja caldura, care este folosita la vaporizarea unui agent de spumare eliberând un gaz ce va fi retinut în celulele închise.

 

Datorita conductibilitatii termice scazute a gazului continut în celulele de spuma, se obtin valori excelente ale izolatiei termice. Fiind un material fabricat „in situ”, poate lua forma constructiei, indiferent de complexitatea acesteia.

 

Avantajele izolatiei cu spuma poliuretanica PELICULA CONTINUA

Nu prezinta rosturi si îmbinari. Elimina posibilitatea fisurarii finisajului care poate surveni în urma procesului de dilatare – contractie. Elimina puntile termice (pierderile în stratul de rezistenta termica).

 STRUCTURA USOARA

Nu îngreuneaza constructia ci dimpotriva, o consolideaza

 APLICARE RAPIDA

Între 500-1000 mp/zi . Urmatoare faza se poate efectua la doar câteva ore dupa aplicarea spumei.

ADERENTA PE ORICE SUPRAFATA

Nu necesita adeziv. Adeziune ferma pe orice material folosit în constructii.

SALUBRITATE

Poliuretanul isi mentine puritatea pe tot ciclul vietii. Nu afecteaza sanatatea.

DURABILITATE

Nu prezinta sensibilitate la problemele aparute în timp la celelalte materiale de izolat. Are garantie de 20 de ani de la producator.

Conductivitatea termica

Un material izolant termic este caracterizat prin conductivitatea termica care este exprimata prin coeficientul lambda (λ).

 

Conductivitatea termica masoara capacitatea unui material de a transmite energie termica. Cu cât acest coeficient este mai mic, cu atat vom avea o conductivitate mai mica. Unitatea de masura a conductivitatii este: W/mK.

 

S-a stabilit ca materialele au proprietatiizolante daca conductivitatea lor este mai mica de 0.065 W/mK.

 

Fiecare material are un anumit coeficient de conductivitate termica, fie ca vorbim de caramida, tencuiala, lemn sau izolatie. Acest coeficient poate sa fie gasit pe ambalajul produsului sau în specificatiile tehnice.

Odata ce se stie care este coeficientul de conductivitate termica, se poate afla foarte usor care este rezistenta termica.

Rezistenta termica

Aceasta valoare reprezinta capacitatea unui material de a izola termic. Valoarea rezistentei termice este în functie de grosimea si conductivitatea materialului, fiind raportul acestor marimi. Cu cât R este mai mare, cu atât materialul este mai bun din punct de vedere al izolarii termice.

 

Formula de mai jos arata cum se calculeaza rezistenta termica (notata cu R), unde d este grosimea izolatiei în cm iar λ este coeficientul de conductivitate termica.

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.