Ghidul Serviciilor
Domotex - Pardoseli Industriale Si Rezidentiale, Ploiesti
inapoi la firma 174 vizite
Poza Constructii
Foto

Sistemele de izolare termica sunt utilizate în domeniul constructiilor de aproximativ 40 de ani în vederea izolarii termice a peretilor exteriori ai cladirilor. Materialele folosite pentru realizarea izolatiilor termice sunt polistiren expandat sau extrudat, vata minerala. Prin realizarea sistemului termoizolant se reduc cheltuielile de încalzire pâna la 30%.

Avantajele acestor sisteme sunt:

Cele mai uzuale materiale folosite pentru termoizolare sunt:

  • Polistiren expandat (EPS) sau extrudate (XPS) folosite datorita pretului mai redus. EPS-ul este folosit atat la exteriorul cladirii, cat  si la interior, acoperis, tavan si incalzire in pardoseala. XPS-ul este recomandat pentru termoizolari in medii umede (fundatii, socluri si terase inversate) datorita impermeabilitatii superioare. XPS-ul nu are capacitatea de a „respira”, fapt care nu il recomanda pentru termoizolarea exterioara a fatadelor.
  • Vata minerala

    Este un alt material des folosit indicat pentru fatade, terase si acoperisuri. Aceasta permite un transfer mai bun al umiditatii din interiorul casei catre exterior si asigura o izolare termica fonica mai buna decat polistirenul.

  • Spuma poliuretanica

    Este o alternativa superioara la polistiren sau vata minerala, cu ajutorul careia veti economisi spatiu, deoarece se aplica intr-un strat de 3 cm, doar pe una dintre suprafete (interioara sau exterioara). Spuma poliuretanica rigida ofera o buna termoizolatie, hidroizolatie, plus un grad ridicat de fonoizolatie deoarece interiorul si exteriorul sunt separate printr-o anvelopa continua, fara punti termice.

  • Celuloza

    Acest tip de termoizolatie se obtine din reciclarea hartiei si are caracteristici de izolant termic si fonic superioare materialelor traditionale. Coeficientul de transfer termic este mai bun decat al vatei minerale, iar aplicarea fara discontinuitati la imbinarea cu structura pe care se monteaza, ii sporeste performanta de izolator termic. Costurile pentru acest tip de termoizolatie sunt mai mari cu 15 – 20% fata de cele ale unor materiale traditionale.

  • Canepa

    Termosistemul cu canepa este recomandat pentru izolarea acoperisurilor, a peretilor si a pardoselii, asigurand un transfer termic bun. Capacitatea excelenta de difuzie a produsului realizeaza reglarea automata a umiditatii, ceea ce permite crearea unor conditii climatice placute si sanatoase in interiorul incaperii. Datorita faptului ca fibrele de canepa nu contin albumina, nu este nevoie de un tratament impotriva moliilor si gandacilor.

  • Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
    Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
    Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.