Ghidul Serviciilor
Ignirom - Lucrari De Ignifugare A Materialelor Combustibile, Buzau
inapoi la firma 152 vizite
Poza Ignifugare materiale textile
Foto

Servicii de IGNIFUGARE a materialelor combustibile

Procedeul de imbunatatire a rezistentei la foc a materialelor combustibile se numeste ignifugare. Ignifugarea nu exclude aprinderea si arderea materialului,dar asigura acestuia o comportare la foc imbunatatita pe o anumita perioada de timp sau posibilitatea de a nu arde atunci cand se indeparteaza sursa de caldura. Ignifugarea nu exclude si alte masuri de protectie la foc,cum ar fi: instalatii de semnalizare, instalatii de stins incendii, mijloace de prima interventie. Ignifugarea materialelor combustibile este una din cerintele privind siguranta la foc pentru imbunatatirea gradului de rezistenta la foc a unei constructii.

IGNIFUGARE TEXTILE

La fel ca in cazul procesului de ignifugare lemn, cel de ignifugare textile are acelasi scop, si anume, de a intarzia aprinderea, respectiv a spori gradul de rezistenta la foc. Astfel, raspandirea flacarilor este limitata, aspect ce ofera timp pretios pentru stingerea focarului de incendiu.

Operatiunea de ignifugare textile se realizeaza pentru o serie variata de tesaturi si confectii. Ca si exemple concrete, amintim: covoare, perdele, draperii, cortine, tapiterii, pe scurt, orice produs textil dintr-un spatiu public interior (cinematografe, sali de spectacol, locatii specifice domeniului HoReCa, cluburi s.a.), a carui aprindere ar pune viata persoanelor prezente in pericol. Asadar, tratamentul de ignifugare textile nu se aplica in cazul articolelor vestimentare obisnuite sau altor textile de dimensiuni reduse.

Produsele pentru ignifugare textile sunt concepute astfel incat sa nu afecteze proprietatile sau aspectul articolelor supuse acestei operatiuni, cum ar fi rezistenta mecanica sau nuantele originale ale tesaturii. Ca si metode de aplicare, in acest caz sunt valabile pulverizarea sau imersia. Inainte de demararea operatiunii propriu-zise, textilele cu pricina trebuie sa fie curatate in profunzime pentru ca substantele ignifuge sa patrunda in tesatura, iar rezultatele sa fie cele asteptate. Procedeul de aplicare, durata necesara pentru reaplicarea substantelor in scopul pastrarii proprietatilor de ignifugare, numarul de straturi necesar si alte aspecte asemanatoare difera in functie de produsul utilizat.

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.