Ghidul Serviciilor
Scoala De Masaj
inapoi la firma 58 vizite
Poza Curs Masaj Drenaj Limfatic
Foto

Masajul de drenaj limfatic este un masaj ce presupune eliminarea toxinelor neasimilate de organism, toxine care de obicei se acumuleaza la nivel subcutanat, dand pielii un aspect inestetic, acela de coaja de portocala. Un drenaj limfatic insuficient este datorat de cele mai multe ori de lipsa de miscare, o circulatie a sangelui deficitara, cauze care duc la acumularea de tesut adipos si in acelasi timp la pierderea elasticitatii pielii.

Masajul pentru drenaj limfatic trebuie facut de persoane specializate, fiind realizat prin presare la nivelul ganglionilor limfatici. O maibuna circulatie a limfei inseamna o stare de sanatate maxima, deoare limfa prin globulele albe pe care le contine, actioneaza asupra toxinelor si a bacteriilor care patrund in organism, distrugandu-le.

In general, se apeleaza la efectuarea unor sedinte de masaj de drenaj limfatic in cazul unei mamectomii insotite de extractia ganglionilor limfatici axilari, situatie in care apare fenomenul numit "brat gros": membrul superior isi mareste volumul deoarece limfa nu mai trece prin lantul ganglionar si se acumuleaza in brat.

In cazul acesta este obligatorie efectuarea unui masaj de drenaj limfatic. Acelasi lucru este valabil atunci cand ganglionii limfatici inghinali sunt extrasi si apare fenomenul numit "elephantiasis": membrul inferior creste in volum, efectuarea unui masaj de drenaj limfatic fiind absolut necesara.

Insa un masaj de drenaj limfatic poate fi indicat cu success si in cazul persoanelor care au probleme cirulatorii, carora li se umfla picioarele dupa o zi de lucru, dupa mers prelungit sau dupa o perioada mai mare de stat in picioare. Exista variantele: masaj de drenaj limfatic partial si masaj de drenaj limfatic general, in functie de zona afectata.

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.