Ghidul Serviciilor
Dentaclass Professional Dentistry-Clinica Stomatologica- Brasov
inapoi la firma 109 vizite
Poza Ortodontie
Foto

Ortodontia are ca scop diagnosticarea si corectarea anomaliilor dento-maxilare, contribuind la obtinerea unui aspect dento-facial armonios .

Conform statisticilor actuale, circa 90% din populatie prezinta diverse anomalii dento-maxilare. Veste buna este ca, tratamentele ortodontice pot fi acum recomandate pacientilor de orice varsta.

Indicatiile tratamentului ortodontic:

1. tulburari functionale – tratamentul orthodontic corecteaza pozitiile dentare si poate influenta cresterea oaselor maxilare in scopul optimizarii functiilor importante ale aparatului dento-maxilar (masticatie, respiratie, fonatie). O ocluzie corecta (“muscatura sanatoasa”)  este  premisa pentru o sanatate orala de lunga durata.

2. tulburari fizionomice – tratamentul orthodontic permite obtinerea unei alinieri perfecte a dintilor si in final unei armonii dento-faciale care va imbunatati imaginea si respetul de sine al pacientului.

In functie de tipul de anomalie dentara sau scheletala majoritatea tratamentelor ortodontice la copii incep la varsta de 9-10 ani . Exista insa si anumite situatii in care tratamentul trebuie instituit mai repede

Deoarece tratamentul orthodontic poate fi efectuat , in principiu la orice varsta, multi adulti se decid in final pentru corectarea eventualelor anomalii de pozitie ale dintilor. Exista acum modalitati de tratament practic “invizibile” (invisalign, incognito). Tratamentul orthodontic propriu-zis dureaza in medie intre 2-3 ani, dupa care urmeaza alti doi ani de stabilizarea a rezultatului obtinut, timp in care pacientul este periodic monitorizat de medical curant.

Daca in cazul copiilor, anomaliile mai grave, cum ar fi cele de pozitie ale maxilarelor, pot fi corectate aproape exclusiv prin tratament orthodontic , in cazul adultilor este adesea necesar un tratament combinat inter-disciplinar chirurgical si orthodontic.

Durata tratamentului ortodontic variaza in functie de varsta pacientului, amploarea si modul in care este respectat planul de tratament. Tipul de tratament va fi recomandat de catre medicul ortodont pentru fiecare caz, individualizat.

Manopere ortodontice efectuate in clinica noastra:

  • profilaxia si tratamentul anomaliilor dento-maxilare
  • tratamentul orthodontic al copiilor si tinerilor
  • tratamentul orthodontic adulti, inclusive tratament pre-protetic si pre-implantologic.
  • Profilaxia si tratamentul anomaliilor dento-maxilare

  • Tratamentul profilactic in cazul dentitiei temporare are ca scop prevenirea instalarii unor viitoare anomalii in dentitia definitive. Anomaliile dentare si maxilare (de tipul ocluzie incrucisata, ocluzie deschisa, ocluzie distalizata sau progenie)sunt de cele mai multe ori consecinta pierderii timpurii a dintilor temporari sau a unor obiceiuri vicioase (ex: suptul degetului). O mica parte a anomaliilor este insa determinata genetic. Instituirea timpurie a unor masuri relative simple poate preveni  instalarea unor daune ulterioare.
  • Pierderea timpurie dintilor temporarai din zona de sprijin poate fi compensate prin realizarea unor mentinatoare de spatiu care vor permite alinierea normal a dintilor definitivi.
  • Scutul  vestibular  poate deconditiona obiceiul de sugere a degetului sau disfunctiile linguale, prevenind instalarea unei viitoare ocluzii distalizate sau a ocluziei deschise.
  • Tratamentul orthodontic al copiilor si tinerilor 

  • Instituirea timpurie a tratamentului la copil este necesara in cazul progeniei. Astfel , in perioada de crestere a copilului, purtarea unui aparat Tip III poate stimula dezvoltarea maxilarului si inhiba pe cea a mandibulei.
  • In dentitia mixta (intre 9 si 12 ani), profitand inca de perioada de crestere a oaselor maxilare, se poate institui tratamentul orthodontic in cazul tulburarilor functionale si a anomaliilor constituite, corectand anomalii scheletale si functionale.
  • In cazul unei pozitii retrudate a mandibulei (ocluzia distalizata) se poate institui tratamentul cu aparate functionale (activatori) sau placa dubla
  • In cazul dentitiei definitive la adolescent si tineri, precum si la adulti, alinierea dintilor se va face cu ajutorul aparatelor fixe.
  • Tratamentul orthodontic adulti: tratament pre-protetic si pre-implantologic

    Deplasarile dentare ortodontice sant posibile, in principiu la orice varsta. Datorita permamentei dezvoltari / perfectionari a sistemelor de “brackets” si a aliajelor imbunatatite din care sant confectionate arcurile, alinierea dintilor a devenit mai confortabila pentru pacient si aproape nedureroasa.

    Indicatiile tratamentului orthodontic la adult:

  • Inghesuiri dentale in zona frontal :  imbunatatirea posibilitatii de igienizare, a esteticii, precum si a duratei de viata a dintelui pe arcada
  • Ortodontie pre-protetica: corectarea pozitiei dentare in vederea realizarii unei lucrari protetice ulterioare (ex: redresarea pozitiei dintilor inclinati).
  • Ortodontie pre-implantologica: deplasari dentare in vederea imbunatatirii conditiilor pentru implantarea ulterioara.
  • Redresarea dintilor dupa terapia parodontala
  • Tratament combinat chirurgical si orthodontic in cazul anomaliilor scheletale grave
  • Utilizarea implanturilor ortodontice: intruzia dintilor extruzati
  • Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
    Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
    Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.