Ghidul Serviciilor
Natural Smile-Cabinet Stomatologic-Targu Mures
inapoi la firma 101 vizite
Poza Pedodontie si Ortodontie
Foto
Foto

PedodonţiaNoi, cei de la Centrul Dentar Natural Smile, considerăm că sănătatea dentară a copilului dumneavoastră este un lucru foarte important. Din acest motiv unul dintre cabinete este special amenjat (vezi galerie foto și tur virtual), consultațiile și tratamentele realizându-se într-o ambianţă plăcută şi distractivă, unde cei mici să se simtă în largul lor şi unde pot veni fără teamă. De o importanţă majoră este prima vizită a copilului la stomatolog şi impresia produsă asupra lor.

Tratamentele de care pot beneficia cei mici includ: sigilarea şanţurilor  şi fosetelor, tratamentul cariilor simple şi complicate, precum și tratamentul traumatismelor dentare.

Sigilarea este o metodă de prevenţie a cariilor dinţilor care constă în acoperirea (sigilarea) suprafeţei ocluzale (cea pe care  mestecăm) a dinţilor permanenţi, imediat după erupţie, deoarece această suprafaţă prezintă numeroase şanţuri şi fosete, în care se retenţionează (adună) resturile alimentare, ducând la apariţia cariilor. Materialele care sunt folosite pentru sigilare au proprietatea de a elibera fluor, protejând dinţii și în acest fel.Contrar  unor păreri greşite, tratarea cariilor dinţilor “de lapte” este foarte importantă, ei având rol atât în alimentaţie (masticație) cât şi în menţinerea spaţiului dinţilor permanenţi şi dezvoltarea  corectă a musculaturii şi suportului osos. De asemenea, vom învăţa copilul dumneavostră cum să se perieze corect  şi cum să aibă grijă de dinţii săi, oferindu-i totodată tratamente de calitate superioară într-un mediu plăcut.

 

Ortodonţia şi ortopedia dento-facială

Ortodonţia este specializarea care se ocupă cu tratamentul diferitelor anomalii dento-maxilare (dinţi înghesuiţi, dinţi spaţiaţi, etc). Toate aceste anomalii pot duce la apariţia unor probleme de genul cariilor dentare, inflamaţiei şi retracţiei gingivale, durerilor musculare şi articulare. Aceste defecte pot avea o influenţă negativă asupra percepţiei propriei persoane, forţând pacienţii să fie neîncrezători în zâmbetul lor. Este de reţinut faptul că nu doar copiii pot beneficia de acest tratament, ci şi adulţii.Aparatele dentare utilizate în tratamentul acestor anomalii pot fi mobilizabile (aparate care sunt aplicate în gură de către pacient, purtate câteva ore, apoi îndepărtate), respectiv fixe (brackeți lipiţi pe dinţi de către medic, în care se inseră un arc). Fiecare dintre aceste aparate are anumite indicaţii şi contraindicaţii pe care vi le poate prezenta medicul ortodont, tratamentul realizându-se după un prealabil consult clinic şi studierea radiografiilor dentare.Pentru pacienţii care doresc ca aparatele fixe să fie cât mai puţin vizibile le putem oferi variante cu brackeţi ceramici (de culoarea dinţilor), iar pentru cei care vor să se mândrească cu aparatul lor, elasticele aplicate pe brackeți pot fi de diferite culori.

Succesul tratamentului este legat atât de motivarea pacientului cât şi de existenţa unei strânse colaborări medic-pacient, cu vizite lunare pentru ajustarea şi activarea aparatelor.În cadrul Centrului Dentar Natural Smile copiii dumneavoastră vor beneficia de tratamente de specialitate de o calitate superioară, într-o ambianță liniștită și pregătită special pentru ei.

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.