Ghidul Serviciilor
Biodent-Clinica Stomatologica- Calarasi
inapoi la firma 131 vizite
Poza Estetica dentara
Foto

Îndepărtarea tartrului se face printr-o metodă terapeutică numită detartraj. Acesta se poate realiza: – cu instrumentar acţionat manual – cu ultrasunete – cu aer comprimat (sonic). Detartrajul manual şi cel cu ultrasunete îndepărtează tartrul supragingival, pe când cel subingival este îndepărtat cu instrumente şi chiurete de detartraj speciale şi deasemeni cu ultrasunete.

Cel mai des întâlnit este detartrajul cu ultrasunete care are o acţiune netraumatizantă pe dinţi şi gingii, e bine suportat şi nedureros la persoanele adulte, echilibrate neuropsihic şi care nu au dinţi sensibili (hipersensibilitate dentinară) iar apa pulverizată de aparatul de detartraj eliberează o presiune locală realizând curăţarea zonei dar şi îndepărtarea tartrului dislocat. Se recomandă efectuarea unui detartraj o dată la şase luni, iar la pacienţii cu lucrări fixe şi implante o dată la patru luni. Este foarte important ca rezultatul detartrajului să fie o suprafaţă perfect netedă, chiar lustruită, pe care depunerea plăcii bacteriene şi a tartrului să nu fie favorizată. Acest rezultat se obţine, pe lângă periajul profesional cu paste abrazive speciale, gume de lustruit şi prin folosirea unui jet de apă şi bicarbonat de sodiu (prophy-jet), bine tolerat şi fără dureri care elimină şi ultimele resturi de tartru, întârziind viitoarele depuneri. Printr-o tehnică de periaj corectă, prin folosirea apei de gură şi a aţei dentare nu doar că se previne apariţia cariei dentare şi a parodontopatiei, dar se şi îngreunează apariţia plăcii bacteriene şi implicit a tartrului dentar. Nu amânaţi detartrajul pe motiv că tartrul “solidarizează” dinţii! Dacă dinţii sunt mobili nu înseamnă decât că tartrul împreună cu microbii din el au determinat acest lucru iar prin amânare, boala evoluează şi medicul nu poate trece la următoarele etape ale tratamentului paradontal.

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.