Ghidul Serviciilor
Cristal Dental-Cabinet Stomatologic-Targu Jiu
inapoi la firma 85 vizite
Poza Estetica dentara
Foto

Dorinta omului de a-si ambunatati aspectul fizic este bine cunoscuta si acceptatata de toata lumea. De la colorarea parului, unghiilor, pirsing, tatuaje, – acum sa ajuns si la bijuterii pentru dinti. Bijuteriile dentare reprezinta o noua tendinta in stomatologia cosmetica. Ele sunt elemente decorative aplicate pe dinti cu scopul de a face zambetul cat mai stralucitor sau pentru a scoate in evidenta o dantura frumoasa si armonioasa. Aceste mici piese de arta pot fi din metale pretioase (aur, platina, argint) sau pietre pretioase si nepretioase (diamant, rubin, safir, smarald, cristale Swarovski).

Stomatologia estetica propune cateva modalitati si tipuri de bijuterii dentare cum ar fi: scaisurile dentare, strasurile dentare, aplicarea de Twinkles.

Scaisuriledentare sunt pietre pretioase plate. Datorita formei lor plate nu este necesara prepararea unei cavitati in smaltul dentar. Scaisurile dentare sunt in mare voga in moda dentara. Acesta mica bijuterie are o mare popularitate la persoanele care vor sa-si afirme personalitatea puternica. Diamantele dentare sub actiunea razelor solare stralucesc foarte frumos, conferindu-i zambetului o stralucire deosebita, in sensul cel mai direct al cuvantului. Diamantele dentare au un aspect foarte atragator, pricipalul lor avantaj este ca odata cu trecerea timpului nu-si pierd din stralucirea lor naturala.

Fixarea unui SCAIS de smaltul dentar se face cu un material fluid fotopolimerizabil. Cel mai frecvent este ales diamantul, insa poate fi folosita la fel de bine si orice alta piatra pretioasa sau semipretioasa.

Twinkles – figurine din metale pretioase ce pot fi incrustate cu pietre pretioase. Twinkles pot fi din aur alb, rosu, platina. Cum sa atrageti atentia la zambetul dumneavoastra, prin stralucirea unei mici stelute din aur sau a unei inimioare, ramane la latitudinea dvs!

Aplicarea bijuteriilor dentare are insa si unele contraindicati. Astfel bijuteriile dentare nu se aplica pe dintii cu coronite artificiale. Dinti trebuie sa fie perfect sanatosi, doar dintii drepti si sanatosi pot fi ornati. De exemplu aplicarea unei bijuterii pe un dinte cu suprafata neregulata sau ciobit ar atrage toata atentia nu pe bijuterie ci pe defectul acestui dinte. Este de mentionant faptul ca uneori este posibila mascarea unor defecte solitare, plombe mici sau pete prin intermediul unor bijuterii denare.

Inainte de fixarea bijuteriilor este obligatoriu de executat un periaj profisional. Este indicata si o procedura de albire a dintilor, astfel nu doar bijuteria va avea o sclipire deosebita, ci si dintele. Bijuteria se fixeaza pe dinte folosind o metoda adeziva tip bonding si un compozit fotopolimerizabil fluid. Dupa polimerizare medicul stomatolog lustruieste dintele in cauza. Durata utilizarii bijuteriilor este de maxim 2 ani. Bijuteriile dentare aplicate prin metoda aveziva nu lezeaza smaltul dentar si pot fi inlaturate la cererea pacientului.

Costurile aplicari bijuteriilor dentare variaza in functie de materialele folosite si de volumul manoperei.

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.