Ghidul Serviciilor
Adenandra Gardening, Oradea - Proiectare,amenajare, Intretinere Spatii Verzi
inapoi la firma 162 vizite
Poza Intretinere gradini
Foto

De la daunatori si boli pana la schimbarile meteorologice, gradina dumneavoastra intalneste o varietate de confruntari. Planul de mentenanta pentru sanatatea gradinii dumneavoastra, conceput de catre specialistii nostri, este gandit astfel incat, sa furnizeze spatiului verde toate ingrijirile necesare dezvoltarii acestuia.

Un plan de intretinere sanatos include:

1

O analiza a gradinii. Un expert Adenandra cerceteaza spatiul dumneavoastra verde in functie de anumite variabile precum solul, tipul de gazon si plante, uzura ierbii, controlul daunatorilor, boli, si evalueaza conditiile generale.

2

Fertilizarea. Gradina dumneavoastra are nevoie de un echilibru de nutrienți pentru a-i asigura buna dezvoltare pe intregul parcurs al anului. Expertul dumneavoastra Adenandra este capabil sa aplice fertilizatorii, radiculari sau foliari, necesari in funcție de trebuințele gradinii dumneavoastra.

3

Controlul buruienilor. Gazonul este in competitie cu buruienile pentru nutrienti, apa si spatiu. Nu intotdeauna buruienile (precum papadia) vor arata rau, dar ele pot afecta portiuni mari din gazon. Erbicidarea selectiva elimina buruienile, oferind gazonului libertatea unei dezvoltari sanatoase. Acesta este motivul pentru care controlul buruienilor se afla in planul unei gradini sanatoase.

4

Combaterea bolilor si a daunatorilor. Acestea nu sunt atat de periculoase in prima instanta, insa pot fi o bataie de cap daca nu sunt tinute sub control. Probleme precum fisuri in scoarta copacilor, frunzele gaurite ale arborilor, petele maro, ciupercile – sunt cateva dintre dificultatile unei gradini. Situatiile pot fi anticipate. Daca se intervine rapid, se poate preveni inrautatirea situatiei. Expertii Adenandra monitorizeaza, pe tot parcursul anului, eventualele atacuri ale insectelor asupra gradinii dumneavoastra, si calculeaza momentul oportun pentru a aplica solutiile.

5

Tunderea gazonului. Tunsul regulat al gazonului este o conditie preliminara de a obtine un gazon de calitate. In urma taierii frecvente a gazonului rezulta lastari mai multi, astfel gazonul devine mai des. Cu ajutorul tunderii frecvente este oprita formarea si dezvoltarea semintelor, fapt prin care creste durata de viata.

6

Realizare forme tunse si tunderi garduri vii.  Cele doua lucrari pe care le facem asupra tufelor si arbustilor sunt toaletarea sau tunderea si luminarea, respectiv rarirea acestora. Astfel, tunderea se face de cele mai multe ori prin ajustarea inaltimii sau a formei plantei, in vreme ce luminarea presupune curatarea de ramurile uscate sau neproductive si eliminarea celor care aglomereaza tulpina excesiv.

7

Scarificarea gazonului. Majoritatea gazoanelor ajunse la maturitate au un strat de material fibros la baza firelor de iarba care consta dintr-un material descompus precum iarba taiata, frunzele moarte si bucati de buruieni si rizomi. Acest material este cunoscut sub denumirea de paie. Este util in cantitati mici, ajutand la protejarea ierbii impotriva secetei si a uzarii dar, in cantitati excesive, acesta opreste patrunderea aerului si a apei la radacini si inhiba producerea unor noi fire de iarba. Procesul de scarificare a gazonului consta in reimprospatarea ierbii ajutand astfel la un aspect frumos pe termen lung.

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.