Consilierea psihologica este o interventie psihologica:
(a) in scopul optimizarii, autocunoasterii si dezvoltarii personale si/sau;
(b) in scopul promovarii sanatatii, preventiei si remiterii problemelor emotionale, cognitive si de comportament.
Consilierea psihologica implica interventia consilierului psihologic in optimizare personala si in ameliorarea problemelor (subclinice) psiho-emotionale si de comportament.
Consilierea psihologica se deosebeste de psihoterapie. Numai psihoterapeutul poate face interventia psihologica pentru psihopatologie, in timp ce consilierul psihologic se focalizeaza pe optimizare si dezvoltare personala, probleme psihologice si sau de patologie somatica in care sunt implicati factori psihologici.
Consiliere psihologica din punct de vedere al participantiilor:
CONSILIEREA
Prin procesul de consiliere psihologica, puteti invata sa va dezvoltati noi strategii de reolvare a problemelor cu care va confruntati, activandu-va resursele latente si blocate.
Consilierea psihologica se deosebeste de psihoterapie. psihoterapeutul poate face interventie psihologica pentru psihopatologie.
Consilierul psihologic il ajuta pe client sa controleze o situatie de criza si il asista in gasirea unei solutii la problemele cu care se confrunta.
Consilierea este orientata pe prezent si viitor, are scopuri bine delimitate, fiind un proces de scurta durata.
Cui foloseste consilierea psihologica ? Tuturor persoanelor (indiferent de varsta, sex, nationalitate, religie, pozitie sociala) care au nevoie de sustinere sau care doresc sa faca schimbari importante in viata lor.
CONSILIEREA este unul dintre cele mai utile instrumente pentru depasirea problemelor stresante cu care va confruntati.