Ghidul Serviciilor
Stancu Nicoleta, Cabinet Individual De Psihologie Slobozia
inapoi la firma 109 vizite
Poza Psihologie clinica si psihodiagnostic
Foto

Ce este psihologia clinica?

Psihologia clinica este psihologia aplicata in patologie si in optimizarea subiectilor umani sanatosi (ex. profilaxia bolilor, optimizarea performantelor intelectuale, a performantelor individuale etc.). Patologia studiaza modul in care se instaleaza, evolueaza si se sfarsesc bolile. Stabilirea rolului si controlul factorilor psihologici implicati in patologie revin psihologiei clinice.

Cunoasterea factorilor psihologici cu relevanta pentru starea de sanatate si de boala se realizeaza prin procesul de evaluare clinica în care se utilizeaza metode precum testarea psihologica si interviul clinic si privesc aspectele afective, cognitive,  comportamentale, psihofiziologice precum si cele de   personalitate.

Ce presupune analiza clinica?

Analiza clinica presupune:

Ce instrumente utilizam?

Instrumentele psihologice utilizate în procesul de evaluare clinica includ:

Psihodiagnosticul se refera la cunoasterea factorilor psihologici, cu relevanta pentru desfasurarea diverselor forme de  activitate.

Psihodiagnosticul reprezinta un act complex de evaluare  si implica urmatoarele demersuri:

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.