Ghidul Serviciilor
Spitalul De Reabilitare Medicala Eurotrat-Gherla
inapoi la firma 130 vizite
Poza Terapie cu namol
Foto

Utilizate local, procedurile cu namol au actiune anestezica, antiinflamatoare si resorbanta, contribuind la stimularea proceselor regenerative, imbunatatirea hranirii si troficitatii tesuturilor, schimbarea nivelului proceselor oxidativ regeneratoare, in special a celor de natura reumatismala degenerativa. Mai frecvent sunt utilizate aplicatiile locale (cataplasme) – aplicatii pe regiuni limitate ale corpului, la temperaturi diferite.

Efectul terapeutic depinde de temperatura acestora. Astfel, la o temperatura de 40-44°C, predomina actiunea resorbanta, iar la temperatura de 35-37°C, efectul calmant si de reglare neuro-vegetativa. Durata procedurii cu namol este de 15-20 de minute. Efectul terapiei cu namol asupra organismului nu este limitat la perioada in care aceasta i se aplica bolnavului, ci se resimte si ulterior (pana la 24 de ore cu efect cumulativ). Indicatii: - afectiuni locomotorii reumatismale degenerative (artroze), inflamatorii (spondilita anchilozanta) - lumbago, discopatii lombare, hernii de disc operate, tendinite, fibrozite - sechele posttraumatice si neurologice - afectiuni ginecologice cronice, boli endocrine, dermatologice (psoriazis, eczeme).

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.