Ghidul Serviciilor
Delv, Centru De Recuperare Medicala Iasi
inapoi la firma 141 vizite
Poza Reflexoterapie
Foto

Reflexoterapia este componenta reflexologiei si se ocupa cu tratamentul prin masaj al punctelor reflexe diagnosticate ca fiind sensibile sau dureroase. Prin masaj se faciliteaza circulatia sangvina, accelerand transportul toxinelor spre organele de eliminare sau de detoxifiere. Masarea zonelor reflexogene afectate, pe parcursul mai multor sedinte, implica fisurarea cristalelor de toxine, depuneri pe care circulatia sangvina le va trimite prin fluxul sangvin spre organele de eliminare, imbunatatind astfel starea de sanatate.

Ca ramura a medicinei orientale, reflexologia este stiinta zonelor reflexogene ale organismului, situate pe suprafata corpului, in general la distanta fata de organele pe care le reprezinta. Organele sunt componente inseparabile in ansamblul organismului uman, avand legatura vasculara si energetica directa cu zonele corespunzatoare reflexogene.

Astfel, se cunosc zone de proiectie la nivelul picioarelor, mainilor, coloanei vertebrale, limbii, urechii, intenstinului gros. Intregul organism se proiecteaza pe fiecare organ, care la randul lui se gaseste proiectat in orice punct al organismului. Reflexul este activitatea fundamentala a sistemului nervos, cu ajutorul careia se regleaza relațiile dintre organe si se stabilesc relatiile dintre organism si mediul inconjurator.

Componentele principale ale reflexologiei sunt:

Pot beneficia de reflexologie toti oamenii care adera la protectia impotriva bolilor si cei care doresc sa-si mentina o circulatie sangvina energetica buna. Ca tratament, reflexoterapia se poate utiliza pentru afectiunile morfologice si functionale. Oricine poate apela la reflexoterapie daca intentioneaza sa-si ajute propriul organism in cursa catre sanatate.

Reflexoterapia poate fi aplicata in toate categoriile de varsta, preventiv pentru afectiunile acute sau cronice. Marele avantaj al metodei este faptul ca aceasta contribuie la eliminarea toxinelor din organism, in conditiile in care oamenii traverseaza astazi o epoca poluata, inclusiv pe plan medicamentos. Alt avantaj al reflexologiei este posibilitatea de verificare a starii de sanatate intr-un timp foarte scurt. Apeland la reflexologie cu incredere, rabdare si perseverenta, atat pentru diagnosticare, cat si pentru tratament, pacientul se va convinge de avantajele acestei metode.

Beneficiile reflexologiei:

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.