Cu ajutorul kinetoterapiei pediatrice putem aborda o varietate foarte mare de probleme care au sau nu substrat neurologic, dar care pot afecta dezvoltarea viitorului adult
Cui se adreseaza kinetoterapia pediatrica
Cu ajutorul kinetoterapiei pediatrice putem aborda o varietate foarte mare de probleme care au sau nu substrat neurologic, dar care pot afecta dezvoltarea viitorului adult.
Dintre probleme strucurale abordam:
Din afectiunile neurologice pe care tratam amintim:
De asemenea prin terapia Vojta putem aborda si bebelusii prematuri sau care prezinta asimetri in dezvoltare.
Copiilor le place sa vina la tratament!
Am invatat ca este crucial sa stabilesti adecvat raportul de putere in relatia terapeut – pacient inca de la primele sedinte de tratament. La acest lucru contribuie construirea unui puternic sentiment de incredere reciproca prin jocuri incitante, conversatii serioase si pastrarea promisiunilor de recompensare la sfarsitul sedintei. O recompensa dorita – 5 minute pe leaganul superman, un desen preferat, um zambarici lipicios etc – ne ajuta sa ii tinem atenti si prezenti o intrega sesiune de terapie.
Complexitatea cazurilor in kinetoterapia pediatrica este uimitoare si devine tot mai clar pentru noi, ca un act terapeutic reusit necesita luarea in calcul a structurii familiei si dinamicii sociale.
Continuarea programului kinetoterapeutic acasa
Sedintele de kinetoterapie sunt solicitante atat pentru mini-pacienti cat si pentru kinetoterapeutul prezent. Acesta trebuie sa stapaneasca stategii comportamentale, o ingeniozitate si creativitate permanenta in crearea exercitiilor, jocurilor si traseelor cu obstacole pentru copii, indiferent de varstele acestora, de capacitatile lor cognitive sau de starea lor fizica. Nimic din cea ce se considera rutina nu poate fi aplicat ca la carte, fiecare mini-pacient oferindu-ne maxi-experiente inedite.