Ghidul Serviciilor
Kinetic Plus Kinetoterapie, Fizioterapie Brasov
inapoi la firma 254 vizite
Poza Kinesiotaping
Foto

Bandajarea neuromusculara este o tehnica creata sa faciliteze procesul natural de vindecare al organismului prin sustinerea si stabilizarea muschilor si articulatiilor fara a restrictiona mobilitatea acestora, oferind in acelasi timp un stimul permanent proprioceptorilor din piele si din tesutul moale. Bandajele sunt fara latex sau alti alergeni, ceea ce face sa poata fi purtate mai multe zile la rand de catre toate tipurile de pacienti indiferent de varsta sau afectiune.

Kinesiotaping-ul poate fi folosit intr-o varietate foarte mare de afectiuni- ortopedice, neuromusculare, neurologice, etc. Aceasta metoda ofera pacientului nu doar sustinerea de care au nevoie, ci ii ajuta si in procesul de recuperare dupa afectiunea suferita. Prin stimularea proprioceptorilor din sistemul somato-senzorial, benzile kineziologice calmeaza durerile si faciliteaza drenajul limfatic printr-o ridicare microscopica a pielii. Aceasta ridicare creste spatiul interstitial si permite scadera inflamatiei din zona afectata, astfel ca benzile devin forte eficiente in tratarea echimozelor si edemelor.

Folosite inca din ani 70, benzile kineziologice au fost dezvoltate si concepute de dr. Kenzo Kase care si-a inceput cercetarile in 1973. Prima aparitie mondiala a fost in cadrul olimpiadei din Seul din 1988. De atunci metoda bandajarii neuromusculare a devenit tot mai populara si mai raspandita, fiind folosita de kinetoterapeuti si medici sportivi din intraga lume.

In functie de scopul tratamentului benzile sunt aplicate sub forma literei I, X sau Y cu diverse lungimi si tensiuni in bandaj. Acest lucru le face foarte versatile si permite utilizarea lor in sute de feluri ce pot fi individualizate in functie de afectiunea pacientului.

Beneficiile bandajarii neuromusculare

O evaluare si un diagnostic corect al afectiunii constituie cheile unui tratament eficient. Pentru a avea rezultatele cele mai bune este necesara o evaluare minutioasa a mobilitatii segmentului, a fortei muschilor afectati si a nivelului de edem din zona tratata. Evaluarea va include mobilizarea pasiva si activa a zonei tratate si o apreciere a integritatii tesutului din zona.

Ce sa astept de la tratament:

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2025
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.