Ghidul Serviciilor
Expert Contab - Contabilitate Completa Suceava
inapoi la firma 118 vizite
Poza Servicii evaluari patrimoniale
Foto

Situatiile economico-financiare ale intreprinderilor, rezultate in urma aplicarii principiilor si reglementarilor privind inregistrarile contabile, sunt intocmite pe baza costurilor istorice sau in cazul imobilizarilor corporale, pe baza reevaluarilor.

Atunci cand sunt corect aplicate metodele patrimoniale sunt cele mai complexe si solicita cea mai mare atentie din partea evaluatorului.

Pentru o aplicare corecta a metodelor patrimoniale, situatiile financiar-contabile reprezinta doar un punct de plecare si nu rezultate finale. Evaluatorul va intocmi un bilant economic pe baza ultimelor inregistrari contabile, avand aceeasi forma de prezentare dar diferit in continut fata de cel contabil.

In cazul aplicarii competente a metodelor patrimoniale, toate activele si obligatiile vor fi reconsiderate in concordanta cu standardul de valoare ales de evaluator. In orice caz, fiecare post de activ si fiecare obligatie va fi analizata separat, eventual in cadrul unor grupe, pentru a se putea alege cea mai potrivita abordare si in consecinta cea mai potrivita valoare curenta.

Este necesar ca absolut toate activele si obligatiile firmei sa fie supuse procesului de analiza si evaluare. Multe dintre activele valoroase ale unei firme pot sa nu apara inregistrate in bilantul contabil. Aici se pot include indeosebi activele intangibile, drepturi de proprietate intelectuala. De obicei acest gen de active nu sunt inregistrate la costul istoric, in contabilitate, cu exceptia cazurilor in care au fost achizitionate ca parte a afacerii.

De asemenea, pot apare cazuri in care nu sunt inregistrate toate obligatiile firmei in bilantul contabil. Este vorba in principal de obligatiile probabile (care pot apare in urma unor reclamatii, litigii, etc).

In concluzie, valoarea estimata de evaluator in conformitate cu prevederile si standardele de evaluare, poate fi egala cu valoarea contabila doar din intamplare si oricum in cazuri foarte rare. Nu exista nici o justificare conceptuala sau demonstratie teoretica, nici o statistica a rezultatelor practice care sa sustina aceasta egalitate. Valoarea de inregistrare contabila (activul net contabil), nu are legatura cu valoarea economica sau cu procesul de evaluare, ci este o conventie contabila.

Procesul de evaluare include:

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.