Ghidul Serviciilor
Styledent-Clinica Stomatologica- Iasi
inapoi la firma 102 vizite
Poza Implantologie
Foto

Implantul dentar- reprezinta in fapt o radacina artificiala, din titan sau zirconiu, ce inlocuieste radacina naturala a dintelui si are ca scop crearea suportului pentru realizarea de coroane sau punti dentare, atunci cand pe arcada nu mai sunt prezenti dinti sau cand cei prezenti nu se califica pentru un tratament dentar de success.

Practic , implantul dentar se prezinta sub forma unui “surub” ,cu un relief divers, in functie de categoria din care face parte si de producator.

Astazi, implantul de success si cel mai des folosit in lumea medicala dentara este reprezentat de implantul dentar din titan ,osteotintegrat endo-osos (cu alte cuvinte, implantul care se insereaza complet in osul maxilar sau mandubular si in jurul caruia se formeaza substanta osoasa,os).

Pe langa implantul din titan, in ultimii ani ,s-a remarcat folosirea pe scara din ce in ce mai larga si a implantului din zirconiu.

Pasii pentru un implant dentar

Inainte de a prezenta pasii de baza necesari in introducerea unui implant in clinica noastra, mentionam ca aceasta interventie este COMPLET nedureroasa,realizandu-se sub anestezie locala. De asemenea, trebuie amintit faptul ca implantul dentar substituie si reprezinta numai radacina dintelui (!) si nu trebuie confundat cu partea estetica ce se vede la nivelul cavitatii orale (coroana sau lucrari protetice din ceramica sau zirconiu), aceasta reprezentand o alta etapa distincta de tratament.

1. Primul pas este reprezentat de consultatie.

Medicul competent in domeniul implantologiei dentare va face consultul ,analiza de caz, va observa particularitatile dvs, va va explica situatia gasita si va raspunde intrebarilor dvs. Ulterior, medicul va va recomada sa faceti unele examene complementare consultatiei,precum : radiografii dentare si efectuarea de analize minime, de baza, ale sangelui .( prin acestea se incerca excluderea inca din star a anumitor riscuri ce pot aparea, riscuri ce nu pot fi evidentiate la simpla consultatie si care pot contraindica implantul dentar). In clinica noastra, consultatia este gratuita si se face in urma unei simple programari telefonice la nr. 021.231.57.37

2. In cea de a doua sedinta…

In cea de a doua sedinta – medicul implantolog va analiza examenele complementare cerute , va prezenta pacientului eventualele particularitati observate in urma realizarii acestora si in cele din urma va da sau nu acceptul pentru interventia de inserare a implantului dentar.

Daca acceptul dat de medic este confirmat si de catre pacient, se trece la programarea pentru sedinta de inserare,introducere a implantului dentar.

3. Inserarea implantului dentar

Inserarea propiru-zisa – pentru a se introduce implantul dentar ,este necesar in prealabil crearea unei cavitati la nivel osos,maxilar sau mandibular,cavitate realizata cu ajutorul unei aparaturi specifice, freze speciale ,utilizand tehinci si viteze adecvate fiecarui caz particular.

Astfel ,in timpul procesului de frezare in vederea realizarii cavitatii , experienta medicului este foarte importanta in reusita si succesul unui implant ,deoarece se va avea in vedere nu numai traiectul cavitatii,evitarea particularitatilor anatomice, dar si mentinerea unei temperaturi locale sub 45-47 degrade Celsius ,temperatura necesara pentru a nu se distruge celulele osoase (osetoblaste) prin supraincalzire. Dupa realizarea cavitatii , implantul dentar se infileteaza (autofilentant) in cavitatea creata, avand in vedere si urmarind aplicarea unor forte de infiletare extreme de precise.

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2025
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.