Ghidul Serviciilor
Vlad Mihaela-Birou Notarial Pitesti
inapoi la firma 102 vizite
Poza Proceduri notariale
Foto

Procedura divortului prin acordul sotilor este de competenta notarului public din circumscriptia Judecatoriei in a carei raza teritoriala s-a incheiat casatoria sau se afla ultima locuinta comuna a sotilor (locuinta in care au convietuit sotii), care se dovedeste cu actele de identitate ale sotilor si prin declaratie autentica, pe proprie raspundere a fiecarui sot din care sa rezulte care a fost ultima locuinta comuna. Cererea de divort se face in scris si se semneaza de catre soti sau prin mandatar, in fata notarului public si va cuprinde :

La cererea de divort se vor atasa urmatoarele :

Cererea de divort se inscrie in Registrul Notarial de evidenta a certificatelor de divort RNECD. Notarul public acorda sotilor un termen de reflectie de 30 zile care va putea fi prelungit in conditii speciale, nu mai mult de 60 zile. Atunci cand din casatorie au rezultat copii minori, sotii isi vor exprima prin aceiasi cerere acordul de principiu cu privire la :

Notarul, pana la termenul fixat, sesizeaza autoritatea tutelara competenta atasand proiectul acordului sotilor exprimat de principiu pe cererea de divort, urmand ca aceasta sa intocmeasca ancheta sociala in vederea solutionarii divortului. Doar cererea de divort se poate redacta prin mandatar. Incheierea de admitere a cererii de divort se semneaza de soti doar in nume propriu, ca si conventia in forma autentica prin care acestia consimt cu privire la minori. Procedura divortului respecta dispozitiile art. 267-278 din Regulamentul  de aplicare al acesteia si cu dispozitiile Codului Civil in materie (art. 375 – 378 cod civil).

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.