Propolis 250 g
Propolisul este polenul procesat de albine şi îmbunătăţit cu lăptişor de matcă. Acesta are proprietatea de a proteja împotriva acţiunii nocive a virusurilor şi bacteriilor. Propolisul are o valoare nutritivă mult mai mare decât polenul. De asemenea, se asimilează uşor în organismul uman şi este bogat în substanţe nutritive.
Utilizare:
Propolisul nu este la fel de dulce ca mierea. Are un gust intens, datorat fermentării polenului. Doza zilnică recomandată din acest produs este de 2 – 3 linguriţe.
Propolisul poate fi dizolvat în apă caldă, lapte sau miere. Proporţia ideală este de 1 linguriţă de propolis la jumătate de pahar cu apă. Amestecul de miere şi polen sporeşte efectele lor benefice.
Propolisul dizolvat se asimilează cel mai uşor. Pentru a beneficia de efecte maxime, pregătiţi compoziţia cu câteva ore înainte de comsum. Astfel, compoziţia pregătită seara se bea în dimineaţa următoare, iar cea pregătită dimineaţă se va consuma seara. Propolisul trebuie lăsat la înmuiat cel puţin 4 ore.
În caz de afecţiuni hepatice grave se recomandă consumul a 10 g de amestec de trei ori pe zi.
Efectele pozitive pot fi observate după o săptămână de utilizare. Consumul regulat de propolis nu afectează ficatul, iar efectele lui sunt mai durabile decât ale altor suplimente.
Propolisul poate fi administrat şi copiilor.
Nu trebuie utilizat de persoanele alergice la produsele apicole.