Sirop de Artar 245 g / 170 ml
Siropul de arţar este obţinut prin evaporarea apei din seva colectată din trunchiul de arţar. Nu conține conservanți, este bogat în zaharuri, minerale (calciu, potasiu, magneziu, mangan, fosfor) şi vitamine (B2, B5, B6, biotină, niacină, acid folic) şi are proprietăţi antibacteriene. În acelaşi timp, siropul de artar are mai puţine calorii decât zahărul şi mierea.
Are o culoare ca de chihlimbar, o textură densă şi un gust dulce minunat.
Beneficiile siropului de artar:
- contine antioxidanti care incetinesc aparitia procesului de imbatranire; de asemenea, antioxidantii protejeaza organismul impotriva cancerului, contracarand efectele negative ale radicalilor liberi
- contine zinc, cu efecte dovedite impotriva aterosclerozei; astfel, consumul de sirop de artar va protejeaza inima
- intareste sistemul imunitar
- reduce colesterolul "rau"
- energizeaza organismul
Utilizare:
Siropul de arțar este folosit în primul rând ca topping pentru clatite. Însă are o mulţime de alte întrebuinţări, aşa că poate fi introdus cu uşurinţă în dietă.
Poate fi folosit cu fructe, pâine prăjită, produse de patiserie, inghetata, iaurt, cereale, salate si sosuri. În plus, este ideal pentru legume, fasole, cartofi, carne la cuptor sau prăjită și pește.
Se poate folosi ca înlocuitor pentru zahăr şi miere. Siropul de artar dă un gust minunat cafelei sau ceaiului dumneavoastră preferat.