Ghidul Serviciilor
Dentalalex- Cabinet Stomatologic- Brasov
inapoi la firma 99 vizite
Poza IMPLANTOLOGIE
Foto

IMPLANTOLOGIE

 

1. Ce este un implant dentar?

Un implant dentar este un dispozitiv din titan, care se inseră în spațiul unui dinte lipsă, pentru a avea rol de rădăcină dentară artificială. Tehnologiile actuale au dezvoltat implanturi dentare cu suprafață bio, astfel încât organismul uman să accepte cu ușurință corpul străin al implantului și să se realizeze o oseteointegrare cât mai rapidă și exactă. De asemenea, este foarte important și rezultatul estetic pe care îl conferă un implant dentar, scopul Centrului de Medicina Dentară DentalAlex fiind cel de a oferi pacienților un zâmbet sănătos și cât mai natural.

2. Când am nevoie de un implant dentar?

Tratamentul prin înlocuirea dinților pierduți cu ajutorul unei restaurări protetice ancorate pe implanturi este indicat din multe puncte de vedere:

- funcțional și estetic acesta este superior tuturor celorlalte tipuri de restaurări;

- înlocuirea dintelui se face cu un rezultat care să se apropie foarte mult de cel original;

- restaurarea protetică pe implant este independentă de dinții vecini;

- din punct de vedere terapeutic este deosebit de atractiv, datorită stimulării osului înconjurător și creșterii densității osoase în urma acțiunii stimulilor funcționali.

Înlocuirea dinților absenți prin intermediul unor restaurări pe implanturi care corespund estetic și funcțional cu dinții naturali prezintă avantaje imense pentru pacient. Sănătatea și funcționalitatea sunt recăpătate, evitând astfel urmările nefavorabile care pot fi cauzate prin pierderea dinților, de asemenea din punct de vedere estetic, pacientul se poate bucura de un zâmbet plăcut și sănătos.

3. Planificarea inserării unui implant dentar.

Planificarea inserării unui implant dentar reprezintă o etapă foarte importantă pentru succesul acestei intervenții. În primul rând se realizează o consultație de specialitate, prin examinare intra- și extraorală amănunțită. Atunci când se optează pentru anestezia generală sau pentru cea prin inhalo-sedare sunt necesare informații și analize suplimentare asupra stării generale a pacientului. Pentru planificarea corectă este deosebit de important diagnosticul radio-imagistic.

Centrul de Medicină Dentară DentalAlex dispune de cea mai nouă tehnologie pentru radiologie 2D și radiologie 3D, astfel încât avem toate mijloacele pentru o analiză imagistică exactă și amănunțită. Cu ajutorul tomografiei 3D, medicul specialist poate efectua o planificare exactă a poziționării implantului, avânt posibilitatea de inserare virtuală. Imaginile computerului tomograf pot furniza indicii despre densitatea osului cortical și spongios din zona crestei edentate. Prin realizarea planului de tratament cu ajutorul unei simulări grafice interactive pe calculator, se poate obține o simplificare a fazei chirurgicale de tratament. Simularea computerizată asigură o planificare a poziționării implanturilor cu mare acuratețe. De asemenea, vizualizarea tridimensională îmbunătățește planul de tratament prin capacitatea de determinare a raportului dintre viitoarea poziție dentată și complexul implant-bont protetic, cu structura osoasă existentă, care necesită eventual augmentare. Tomografia 3D asigură și determinarea exactă a poziției nervului alveolar inferior, acest lucru fiind esențial pentru planificarea corectă a inserării unui implant în zona încadrată între premolarii inferiori și molarul 3 inferior.

4. Cum se realizează intervenția de inserare a unui implant dentar?

Înlocuirea unui dinte care nu mai poate fi conservat sau a unui spațiu lăsat în urma pierderii unui dinte printr-un implant reprezintă o soluție foarte tentantă și avantajoasă. Există situații în care în aceași ședință chirurgicală se realizează extracția dintelui care nu mai poate fi conservat și implantarea dentară. Prin această posibilitate se reduce timpul de tratament și s-au constatat clinic numeroase avantaje, precum simplificarea procedurii, conservarea osului și integrare mult mai rapidă a implantului.

Intervenția de inserare a unui implant se poate realiza fie sub anestezie locală, fie prin anestezierea generală a pacientului sau prin inhalo-sedare. Centrul de Medicină Dentară DentalAlex oferă pacienților toate aceste modalități de anestezie, în cele mai bune condiții de siguranță. Pentru pacienții care optează pentru anestezie prin inhalosedare, există procedee specifice și avantajele unei intervenții lipsite de sentimente de frică sau anxietate.

În funcție de evaluarea ofertei osoase din punct de vedere al cantității și calității, clinicianul trebuie să respecte factori precum poziția dentară viitoare și raportul acesteia cu creasta osoasă existentă. Astfel, există situații în care în timpul intervenției de inserare a unui implant este necesară augmentarea osoasă și cea a țesuturilor moi, cu ajutorul grefelor osoase sau a grefelor libere de mucoasă ori a grefelor de țesut conjunctiv. De asemenea există situații în care este necesară manevrarea țesuturilor moi și dure, precum distracția crestei osoase (Bone Expansion), mărirea densității osoase, elevația podelei sinusului maxilar (sinus lift) sau a planșeului nazal, osteogeneza prin distracție osoasă, transpoziția nervului ori lamboul pediculat.

Având în vedere multitudinea de situații distincte de la fiecare pacient în parte, în cadrul operației de inserare a implanturilor dentare există diferiți pași pe care clinicianul trebuie să îi urmeze. Înaintea intervenției, pacientul trebuie să respecte toate recomandările medicului specialist, astfel încât totul să decurgă conform planului prestabilit. După ce se realizează o pregătire a osului, în zona edentată, prin forare se obține o gaură pilot, unde se va insera implantul. De obicei există mai multe etape prin care gaura pilot este extinsă, în funcție de diametrul și lungimea implantului. Utilizând instrumentar specific pentru fiecare tip de implant, se realizează spații perfect adaptate, astfel încât inserarea implantului să fie exactă și stabilă. La sfârșitul intervenției se suturează plaga, urmând ca firele neresorbabile să fie scoase după 7-10 zile.

În experiența practică a Centrului de Medicină Dentară DentalAlex, într-o singură ședință de inserare a implanturilor dentare au fost înregistrate cazuri în care s-au implantat cu succes unui pacient până la 16 implanturi. În acest mod s-a scurtat foarte mult perioada de tratament, iar pacientul s-a bucurat mult mai repede de o dantură perfect adaptată tuturor nevoilor sale.

5. Recomandări în urma intervenției implantologice.

În cadrul Centrului de Medicină Dentară DentalAlex, după realizarea intervenției de inserare a implantului, pacientul beneficiază de supravegherea necesară în spațiul post-operator. În general, după intervenție se efectuează un examen radio-imagistic, pentru a observa poziționarea implanturilor dentare și a se stabili corectitudinea operației. Fiecare pacient primește o rețetă individuală pentru tratamentul medicamentos pe care trebuie să îl urmeze post-operator și îi sunt comunicate lucrurile pe care trebuie să le aplice cu strictețe, precum: igiena bucală corespunzătoare, atenție sporită asupra zonei unde s-a intervenit chirurgical și să se prezinte la consultații și la pansament în zilele imediat următoare intervenției. De asemenea, după inserarea implanturilor dentare, pacientul trebuie să efectueze consultații periodice și să urmeze tratamentul protetic corespunzător, pentru a beneficia de cele mai bune rezultate. Monitorizarea pe termen scurt și lung a proceselor de vindecare validează tehnicile aplicate și ajută la redarea unui zâmbet sănătos și frumos fiecărui pacient.

Vreau să mă programez!

Sinus lift

1. Sinus lift intern

Procedura de sinus lift intern se realizează de obicei în aceeași intervenție cu inserarea implantului dentar. Este utilă intervenția de sinus lift intern atunci când cantitatea de os alveolar este relativ suficientă și este necesară o adiție osoasă de 1-2mm.

Potrivit studiilor clinice s-a demonstrat faptul că sinus-lift-ingul este necesar pentru inserarea unor implanturi dentare mai rezistente, cu o durată de viață mai mare în organismul uman. Practic, această intevenție chirurgicală se realizează înaintea inserării unui implant dentar, prin plasarea unui substituient osos în spațiul creat prin ridicarea membranei sinusale.

Sinus lift-ingul intern reprezintă o manoperă delicată și necesită o echipă cu experiență și profesionalism, dar și un cadru destinat chirurgiei dentare, cu aparatură și materiale speciale. Centrul de Medicină Dentară DentalAlex asigură toate condițiile necesare acestei intervenții, având o experiență de peste un deceniu în efectuarea cu succes a numeroase operații de sinus-lift.

2. Sinus lift extern

Intervenția de sinus lift extern este necesară atunci când sinusul maxilar este foarte mare și osul restant pentru inserarea unui implant dentar este foarte mic. Practic, se realizează o incizie prin care să se permită crearea unui spațiu în care să fie inserat material de adiție osoasă și membrana sinusului să fie astfel ridicată. Materialul de adiție osoasă aderă la osul deja existent și într-o perioadă de câteva luni se transformă în os. Astfel, după recuperare se poate realiza o intervenție de inserare a unui implant dentar, în condiții sigure de adaptare a implantului în noua structură osoasă formată. Există cazuri în care inserarea implantului poate fi realizată în aceeași ședință cu efectuarea intervenției de sinus lift extern. Acest lucru depinde de cantitatea de os natural existentă, necesară pentru stabilitatea implantului dentar.

Centrul de Medicină Dentară DentalAlex oferă servicii complete de intervenții chirurgicale în cele mai bune condiții, prin experiență, profesionalism și dedicare.

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.