Ghidul Serviciilor
Dentalalex- Cabinet Stomatologic- Brasov
inapoi la firma 99 vizite
Poza TERAPIA CANALELOR RADICULARE
Foto

Fiecare pacient odată ce alege clinica de medicină dentară DentalAlex, beneficiază mai întâi de stabilirea unui plan de tratament potrivit situației sale clinice. Medicii noștri realizează diagnosticul unui pacient prin anamneză, examen intra-oral și extra-oral, prin analizarea radiografiei dentare și/sau a tomografiei 3D și având în vedere fișa personală a pacientului. Datorită echipamentului tehnic pus la dispoziția pacientului, DentalAlex poate realiza toată gama de radiografii 2D, dar și tomografii 3D de cea mai înaltă calitate, cu cel mai scăzut nivel de radiații. Astfel, având aceste mijloace de radio-imagistică dentară, medicii noștri dispun de informații exacte pentru localizarea unei cavități carioase ascunse, observarea structurii țesutului osos, a stării parodonțiului și controlul tratamentului endodontic. Pentru că pacientul nostru este prioritatea noastră, cu ajutorul aparatului digital, radioviziograf, din dotarea DentalAlex, controlul tratamentului endodontic se realizează prin afișarea instantanee a imaginii zonei examinate. Utilizarea viziografului are de asemenea, beneficiul expunerii pacientului și a personalului medical la cel mai scăzut nivel de radiații.

Un dinte afectat puternic de o carie sau infectat poate fi salvat cu ajutorul tratamentului canalului radicular, realizat de către medicul endodont. Tratamentul constă în îndepărtarea din canalul radicular a tuturor țesuturilor infectate sau iritate, pentru a evita producerea de abcese.

Cum se realizează tratamentul canalelor radiculare?

- primul pas în tratamentul de canal este realizat prin anestezie locală și presupune accesul la nervul dintelui. Însăși îndepărtarea țesuturilor afectate, în cazul în care dintele este afectat de o cavitate carioasă, duce la deschiderea camerei pulpare a dintelui și la expunerea nervului.

- după deschiderea camerei pulpare se determină lungimea canalelor radiculare și se îndepărtează pulpa. Exactitatea lungimii canalelor radiculare, este posibilă cu ajutorul aparatelor speciale numite apexlocatoare..

- după această etapă se realizează prepararea canalului pentru obturarea acestuia. În funcție de starea nervului (dacă a fost sau nu infectat), prepararea canalului se poate realiza de obicei într-o singură ședintă sau în câteva ședințe, în cazurile mai complexe.

- ultimul pas în cadrul acestui tratament este sigilarea canalului cu un anumit material steril (gutapercă), pentru a se împiedica eventuale infecții ale canalului sau ale osului.

- în funcție de o serie de factori suplimentari, este posibil ca ulterior, dintele să necesite o obturație sau un dispozitiv corono-radicular, pentru a se putea restabili funcția sa normală, dar și forma inițială.

Realizarea tratamentului canalului radicular timpuriu nu produce disconfort pacientului.

De ce să alegem tratamentul canalului radicular și să nu optăm direct pentru extracția dintelui?

Deși adesea se spune că un dinte căruia i-a fost scos nervul nu mai este vital, este total greșit să credem că acesta nu mai are nicio funcție. În primul rând este mult mai bine să salvăm un dinte, atunci când acest lucru este posibil, decât să îl extragem, pentru că lipsa unui dinte poate provoca deplasarea altor dinți și necesitatea unei punți sau a unui implant și a unei coroane dentare. De asemenea, în urma tratamentului canalului radicular, dintele este totuși un țesut viu, pentru că realizează funcțiile sale pentru masticație și beneficiază de aport de sânge prin țesutul care îl ține în os, numit parodonțiu. Există totuși o desensibilizare la factorii termici, dar presiunea masticatorie rămâne la fel de funcțională ca și înaintea începerii tratamentului endodontic.

Efectuarea tratamentului canalului radicular în mod corespunzător, menține aceeași rezistență a dintelui ca și a celorlalți dinți, astfel că alegerea acestui tratament este mult mai benefică decât renunțarea efectivă a dintelui în cauză, prin extracție. Practic, fiecare pacient care alege această formă de tratament, își pune întrebarea: De ce să pierd un dinte, când medicul endodont poate sa mi-l salveze?

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.