Ghidul Serviciilor
Mdclinic-Clinica Stomatologica- Cluj Napoca
inapoi la firma 118 vizite
Poza Tratament parodontoza
Foto

Ce este boala parodontala? Boala parodontala este o afectiune cronica ale carei cauze nu sunt bine elucidate. Se considera ca sunt implicati o serie de factori: ereditari, loco-regionali, sistemici, si altii.

NOU ! : Acum oferim pacientilor nostri tratamente cu Emdogain, care sunt tratamente de regenerare a tesuturilor afectate de parodontoza. Acesta este un gel care se aplica pe suprafata dintelui in timpul operatiei de curatare a tesuturilor afectate ( operatie cu lambou ). 

Pentru un tratament cat mai precis, la MD Clinic oferim pacientilor nostri verificarea pungilor parodontale, atat pentru investigatiile initiale cat si pentru monitorizarea evolutiei afectiunii. Aceasta se realizeaza la intervale ce variaza in functie de gravitatea bolii, a parodontozei, la cate 1 luna , 3 si 6 luni sau mai mult. In functie de evolutie si gravitatea parodontozei, a mobilitatii dintilor, se vor recomanda diferite tipuri de tratamente, de la igienizari la grefe sau chiar extractii si inlocuirea cu implanturi. Trebuie mentionat ca in situatia in care sunt necesare extractii, dupa un timp de vindecare si refacere a pacientului se vor putea insera implanturile dentare, pe care se vor efectua punti sau coroane dentare.

Oricum nu se poate preciza exact etiologia bolii, cert este ca urmatorii factori agraveaza boala: 

  Aceasta afecteaza structurile care mentin dintele sau se localizeaza pe arcada: gingia, ligamentul parodontal si osul alveolar.

In functie de stadiul bolii, de cat de avansata si grava este problema, si tratamentele variaza: de la simplu periaj si detartraj subgingival la operatii si extractii.

Semnele aparitiei:

1. Prima faza a bolii este gingivita, inflamatia gingiei, care poate fi asociata cu halitoza, adica respiratie urat mirositoare. Tratamentul in aceasta faza consta de regula in: 

2. In fazele avansate ale bolii, cand dupa monitorizare se constata ca pungile parodontale, focarele de infectii, depasesc 2mm si ajung la 5-6 mm, pe langa tratamentele mentionate mai sus se poate ajunge la:

Printre primele semne ale ale gingivitei sunt sangerarea provocata de periaj sau de masticatie, semzatia de mancarime. Este insotita de modificarea culorii gingiei care devine rosie-violacee, senzatie de tensiune si prurit. In fazele avansate ale bolii, dintii se pierd si in timpul proceselor fiziologice de masticatie.

Tratamentul bolii parodontale in general: Exte complex si presupune conlucrarea mai multor specialitati stomatologice si chirurgicale. In cadrul clinicii noastre stomatologice, medicii nostri specialisti realizeaza tratamentele complexe necesare unei incetiniri si chiar stopari a bolii. Monitorizarea pacientilor parodontopati este foarte importanta, alaturi de controlele regulate, care impreuna asigura cel mai bun tratament si cea mai buna sansa impotriva acestei boli.

De la etapele initiale de igiena si profilaxie, in care se realizeaza o buna igienizare a cavitatii orale(detartraj, periaj profesional, mijloace suplimentare), urmata de tratamente odontale(plombe), tratamente endodontice, chirurgicale si abia in final, se realizeaza tratamentele protetice prin punti dentare, proteze, implanturi. Desigur medicul chirurg are un rol foarte important in acest tratament, chiar daca vorbim de un detartraj subgingival sau o grefa osoasa. Departamentele noastr de chirurgie, endodontie si stomatologie generala conclucreaza sub un singur acoperis la realizarea unui tratament corect.

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.