Coral D 30cps - calciu organic - Vitacare
Descriere Coral D:
Coral D este o varianta de calciu organic foarte usor asimilat de catre organism completand in mod firesc necesarul zilnic de minerale.
Indicatii Coral D:
Se recomanda persoanelor cu nevoi crescute de calciu, minerale si vitamina D:
- femei dupa nastere- femei la menopauza- persoane cu deficit cronic de calciu si magneziu- persoane varstnice pentru mentinerea integritatii oaselor si buna functionare a muschilor
Coral D este recomandat ca supliment esential de calciu in dieta persoanelor cu osteoporoza, osteomalacie, spasmofilie, tetanie, hipoparatiroidism, diferite boli nutritionale.
Compozitie Coral D:
Calciu din corali - 1500mg
Magneziu - 250mg
Vitamina D - 400UI
Actiune Coral D:
CORAL D reprezinta o sursa naturala de calciu din corali si minerale asociate, imbogatita cu magneziu si vitamina D. Aceasta combinaie unica este utila fiecaruia dintre noi pentru a avea un organism sanatos si o viata echilibrata. Fiind un produs natural Coral D este foarte usor asimilat de organism completand in mod firesc necesarul zilnic de minerale.
Administrare Coral D:
- 1 capsula/zi, timp de minim 20 de zile, apoi 10 zile pauza
- se recomanda o cura de minim 3 luni
Coral D se recomanda persoanelor cu nevoi crescute de calciu, minerale si vitamina D: femei dupa nastere, femei la menopauza, persoane cu deficit cronic de calciu si magneziu, persoane varstnice pentru mentinerea integritatii oaselor si buna functionare a muschilor, persoane cu nevoi crescute in perioda unor eforturi fizice sustinute (sportivi, persoane care prin natura muncii lor depun zilnic un efort fizic deosebit); pentru refacerea oaselor si a muschilor dupa perioade lungi de imobilizare ca urmare a unor boli sau accidente. Coral D este recomandat ca supliment esential de calciu in dieta persoanelor cu osteoporoza, osteomalacie, spasmofilie, tetanie, hipoparatiroidism, diferite boli nutritionale, etc
Despre Calciu, Magneziu si Vitamina D:
Calciul este un element chimic prezent in natura si in corpul uman, unde este indispensabil pentru asigurarea soliditatii osoase si functionarii celulelor musculare si nervoase.
Calciul intervine in functionarea muschilor, in special a muschiului inimii, miocardului, si in comandarea muschilor de catre nervi. Calciul joaca, de asemenea, un rol in permeabilitatea membranelor celulare fata de ioni, in receptionarea mesajelor hormonale de catre celule si in activarea enzimelor. In sfarsit, el intervine in mai multe etape ale coagularii sangelui.
Pentru a fi asimilat si a-si exercita functiile, calciul are nevoie de cateva ajutoare, adica de alte vitamine si minerale: vitamina D (sinteza acesteia se face spontan prin expunerea pielii la soare) si magneziul, care are o importanta foarte mare.
Magneziul este un mineral ce actioneaza ca un factor de crestere; este tonic general, regenerator, echilibrant psihic, antidepresiv si tranchilizant, drenor hepatic, antiseptic intern si extern, esential pentru celula vie, anticolesterolic si antiaterosclerotic, mentinand constanta si concentratia calciului din sange. Magneziul joaca un rol important in fixarea calciului in oase si in decontractarea muschilor. De asemenea, acesta intervine in reglarea ritmului cardiac, favorizeaza scaderea nivelului de colesterol si regleaza tranzitul intestinal. Magneziul mai este denumit elixir pentru sanatate si pentru o viata lunga deoarece este un nutrient capabil sa previna crizele cardiace,hipertensiunea arteriala, aritmia cardiaca, inflamatiile, calculii renali si multe alte afectiuni. Magneziul joaca un rol capital in procesele metabolice, magneziul este indispensabil pentru crestere.
Vitamina D, numita si antirahitica, este liposolubila (adica este absorbita de grasimi) si esentiala pentru asimilarea calciului, a carui depunere in oase o asigura. Carenta de vitamina D este urmata de scaderea nivelului de calciu din sange si poate provoca aparitia tetaniei, cu spasme la nivelul mainilor, picioarelor si laringelui. Dupa varsta de 45 de ani, lipsa vitaminei D sporeste pierderea de masa osoasa specifica osteoporozei, o consecinta a menopauzei.