Colocviu la Moscova Grasa de Cotnari, Cotnari
PODGORIE/REGIUNE/ȚARĂ: Cotnari / Moldova / Romania SOI: GRASĂ DE COTNARI TREAPTĂ CALITATE: D.O.C.-C.T. AN: 2014 ALCOOL: 13.5% PRODUCȚIE: 12000 sticle TEMPERATURA DE SERVIRE: 10-12 grade Celsius NOTE DE DEGUSTARE: de o culoare galben pal discret, cu uşoare inflexiuni verzui, gustul său este complet, specific soiului, fiind dominat de note asemănătoare mierii de pădure, agrişelor bine coapte, pepene galben, întruchipate elegant de note ce iradiază un final cu note de condimentate şi muscat, discrete, asemănătoare ghimbirului şi cu ceva urme de mosc. Este un vin ce va deveni emblematic pentru Casa de Vinuri Cotnari. RECOMANDĂRI CULINARE: poate însoți foarte bine mâncăruri ușoare, pește alb, fructe de mare, salate sau servit simplu, ca un aperitiv.
Tip:ALB SEC