Ghidul Serviciilor
Florivas
inapoi la firma 73 vizite
Poza Ignifugari
Foto

. INFORMATII GENERALE ·  Procedeul de imbunatatire a comportarii la foc a materialelor combustibile se numeste ignifugare. ·  Ignifugarea nu exclude aprinderea si arderea materialului, ci ii confera acestuia o comportare la foc imbunatatita pe o anumita perioada de timp sau posibilitatea de a nu arde atunci cand se indeparteaza sursa de caldura. ·  Ignifugarea nu exclude si alte masuri de protectie la foc, cum ar fi: instalatii de semnalizare, instalatii de stins incendii, mijloace de prima interventie. ·  Ignifugarea este una din cerintele privind siguranta la foc pentru imbunatatirea gradului de rezistenta la foc a unei constructii. ·  O ignifugare corect executata, intretinuta in timp, poate imbunatati gradul de rezistenta la foc a unei cladiri, de la gradul V la gradul III si poate reduce alte masuri de protectie care sunt foarte scumpe. ·  O ignifugare corect executata poate localiza un incendiu in focarul initial, prin limitarea aprinderii si arderii in continuare a materialelor de constructii, jucand rolul de bariera, sau poate prelungi faza de ardere lenta, ceea ce duce la neafectarea rapida a structurii de rezistenta si, totodata, posibilitatea unei interventii din interior, fara a se ajunge la faza de ardere generalizata.

·  Ignifugarea se trece din faza de proiectare, proiectantul fiind singurul cu atributii si drepturi de a alege substanta. 2. RECOMANDARI PENTRU IGNIFUGARE: ·  Ignifugarea materialelor si produselor combustibile este recomandata la: - constructiile noi, la modificarea sau schimbarea destinatiei ori a conditiilor de utilizare a celor existente, precum si periodic, la expirarea perioadei de mentinere a calitatii lucrarii de ignifugare specificata de producator; - realizarea unor elemente de constructie, cum sunt tavane, inchideri sau mascari finisaje s.a.; - tratamente termice si acustice interioare; - constructiile provizorii combustibile pentru ateliere, remize, depozite, magazii etc., in care se lucreaza cu substante combustibile sau cu foc deschis; - alte situatii in care investitorii sau proprietarii pot solicita ignifugarea. 3. AVANTAJELE SI BENEFICIILE UNEI IGNIFUGARI: - o ignifugare corect executata poate localiza un incendiu la focarul initial; - reduce costurile unei constructii limitand alte masuri de protectie anti foc foarte scumpe; - costuri reduse la incheierea politelor de asigurare; - substanta ignifuga functioneaza si ca tratament insecto/fungicid impotriva daunatorilor lemnului; - confort psihic al beneficiarului. 4. STANDARDUL TEHNIC DE EXECUTIE PENTRU IGNIFUGARI:

·  Standardul tehnic, privind executarea lucrarilor de ignifugare conform manualului calitatii si normelor specifice cuprinde urmatoarele faze: - inspectarea obiectivului; - un personal specialist atestat in ignifugari va evalua lucrarea solicitata; - efectueaza masuratori de volum, masa lemnoasa, umiditate a lemnului, umiditate atmosferica, alte coordonate naturale sau artificiale ce pot influenta o lucrare de ignifugare. 5. AVANTAJE IGNIFUGANTI: - NU CONTIN SILICATI; - nu pateaza; - nu corodeaza; - costuri cu solutia foarte mici; - nu schimba culoarea lemnului; - peste lemnul tratat cu PBP poate fi aplicat orice tip de material de finisare: lacuri, vopsea etc.; - timp de uscare mic intre straturi; - nu formeaza pelicula; - nu deterioreaza dispozitivele de aplicare; - nu are efecte secundare in timp.

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2025
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.