Ghidul Serviciilor
Extradent -Cabinet Stomatologic-Constanta
inapoi la firma 71 vizite
Poza Implantologie
Foto

Implantologia ofera sansa celor care si-au pierdut dintii naturali sa isi recapete estetica si functionalitatea. Chiar si atunci cand toti dintii au fost compromisi sau pierduti, implantul dentar poate va poate salva de la purtarea protezelor.

Ce este implantul dentar?

Implantul dentar este una dintre modalitatile de electie pentru inlocuirea dintilor lipsa. Este format dintr-o componenta metalica biocompatibila, frecvent titanul datorita proprietatilor sale biotolerate, care poate fi plasata in os (endoosos) , subperiostal sau transosos, la nivelul mandibulei sau maxilarului. Cel mai frecvent folosit, implantul endoosos se va pozitiona fie in locul dintelui tocmai extras, fie intr-un lacas special creat in prealabil, daca dintele a fost extras cu mai mult timp in urma. Odata cu stabilizarea sa in os consecutiv osteointegrarii, va indeplini rolul de “radacina artificiala”. Scopul implantului este acela de a facilita protezarea ulterioara, astfel dupa perioade variabile de timp, si in functie de indicatii si planul de tratament ales, implanturile pot primi componenta coronara prin“incarcare” cu proteze, punti sau coroane.

Care sunt avantajele implanturilor?

Rezistente si stabile, implanturile dentare restaureaza dintii lipsa intr-un mod care se simte, arata si functioneaza ca un dinte naural. Reprezinta o solutie de tratament pe termen lung care, cu ingrijirile corespunzatoare, poate dura chiar toata viata. Este singura varianta protetica ce protejaza si stimuleaza osul, spre deosebire de celelalte solutii care induc intr-o masura mai mica sau mai mare rezorbtia sau atrofia acestuia in timp. Aplicarea unui implant are de asemenea un efect benefic pentru dintii vecini, prin conservarea acestora, aspect imposibil in cazul aplicarii puntilor dentare care necesita slefuirea lor. Totodata contracareaza o serie de probleme frecvente in cazul tratamentelor cu punti mobile, eliminand o serie de disconforturi create de acestea, de la reflexul de voma pana la problemele de stabilitate, crescand astfel calitatea vietii pacientului.

Care sunt ricurile implanturilor dentare?

Desi cu un studiu atent al cazului clinic si cu o indicatie corecta pentru implant, riscurile pot fi aduse aproape de minim (<5%) , uneori interventia se poate solda cu rezultate nesatisfacatoare. Astfel, unele dintre problemele ce pot sa apara in urma aplicarii implanturilor dentare sunt reprezentate de rezorbtia osoasa, ca reactie adversa neintegrarii osoase, imposibilitatea obtinerii unei stabilitati a piesei metalice, posibilitatea de infectie (ex: de la dintii vecini netratati), supraincarcarea (lucrari prea mari corelate cu un numar prea mic de implanturi), fracturarea implanturilor, a osului, afectarea inervarii si/sau vascularizatiei la locul de implant.

Cat de repede pot fi protezate implanturile?

In functie de cazul clinic, implanturile pot fi incarcate in perioade ce variaza de la imediat la cateva luni (frecvent 4-6). Asftfel, daca pana nu demult se recomanda temporizarea aplicarii componentelor coronare in vederea obtinerii osteointegrarii, in prezent s-a demonstrat posibilitatea protezarii imediate in cazurile in care se poate obtine o stabilitate primara satisfacatoare. Cu alte cuvinte, o selectionare atenta a cazurilor ofera unora dintre pacienti sansa de a parasi cabinetul dentar “cu dinti” dupa numai o sedinta de tratament.

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2025
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.