Ghidul Serviciilor
Dent-A-Life-Cabinet Stomatologic-Cluj Napoca
inapoi la firma 118 vizite
Poza Chirurgie OMF si implantologie
Foto

Chirurgia oro-maxilo-facială este specialitatea stomatologică, care se ocupă de toate afecţiunile cavităţii orale ce au nevoie de tratament chirurgical.

Chirurgia dento-alveolară este o specialitate a medicinei dentare care se ocupă cu studiul, prevenirea şi tratamentul inclusiv chirurgical al afecţiunilor dento-parodontale.

În cadrul cabinetului stomatologic Dent-A-life se realizează următoarele manopere chirurgicale:

Medicii dentiști de la cabinetul stomatologic Dent-A-life încearcă salvarea dinților prin manopere de prevenție și tratament conservator endodontic.

În cazul dinților irecuperabili se trece la manopera de extracție dentară, ținându-se cont de istoricul medical al pacientului. Post-operator pacientul primește indicații scrise post-extracționale pentru a-i fi mai ușoară și pe înțelesul lui recuperarea post-intervențională. Întotdeauna post-extracțional pacientului i se întocmește un plan de protezare și reabilitare a arcadelor dentare întrerupte de extracție, fie protetic, fie implantologico-protetic.

Implantul dentar este un dispozitiv asemănător ca formă cu un șurub și reprezintă o rădăcină artificială, din titan sau zirconiu, ce înlocuiește rădăcina naturală a dintelui și are ca scop crearea suportului pentru realizarea de coroane sau punți dentare, atunci când pe arcada dentară lipsesc dinți.

Uzual,  astăzi, cel mai folosit implant este reprezentat de implantul dentar din titan (un biomaterial perfect acceptat de organism, fiind utilizat de foarte mulți ani în chirurgia ortopedică).

Implanturile pot constitui sprijin atât pentru o coroană unidentară, pentru o restaurare protetică fixă, de întindere medie sau mare, cât și pentru o proteză mobilizabilă. Tipul de restaurare protetică cu spijin implantar este ales în funcție de situația clinică a fiecărui pacient de către medicul specialist protetician.

Avantajele majore ale implanturilor dentare sunt:

Contraindicațiile implanturilor dentare:

Etapele realizării unei lucrări pe implant

Este important ca igiena orală a pacientului care a suferit o intervenție de implant dentar să fie foarte riguroasă pentru a prelungi durabilitatea implanturilor în cavitatea bucală. În acest sens, cabinetul stomatologic Dent-A-life oferă pacienților proprii traininguri individualizate de igienă dentară regăsite și în oferta proprie a cabinetului : PROGRAMULUI DE SĂNĂTATE ORALĂ.

Orice manoperă dentară efectuată în cabinetul nostru respectă principiile sănătății și funcționalității dentare, ținând cont întotdeauna și invariabil de efectul estetic general obținut la finalul tratamentului stomatologic.

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.