Ghidul Serviciilor
Dent-A-Life-Cabinet Stomatologic-Cluj Napoca
inapoi la firma 118 vizite
Poza Profilaxie si igiena dentara
Foto

MANOPERELE DE IGIENĂ ȘI PROFILAXIE DENTARĂ DE CARE PUTEȚI BENEFICIA ÎN CADRUL CABINETULUI DENT-A-LIFE:

1: INDICE DE PLACĂ BACTERIANĂ – evidențierea plăcii bacteriene prezente pe suprafețele dinților și invizibilă cu ochiul liber.

2: TRAINING TEHNICA DE PERIAJ INDIVIDUALIZATĂ – personalizarea tehnicii de periaj dentar pentru următoarele 6 luni în funcție de rezultatul manoperei anterioare;

 3: DETARTRAJ CU ULTRASUNETE – îndepărtarea tartrului dentar supragingival și juxtagingival cu ajutorul unui aparat generator de ultrasunete cu aplicații în stomatologie; se realizează prin intermediul unor terminale de titan suflate în aur pentru a nu modifica echilibrul florei bacteriene existente în gură și se ajustează la frecvența potrivită fiecărui pacient în parte.

4: DETARTRAJ CU ULTRASUNETE SUBGINGIVAL – doar la nevoie și la pacienții care au depozite mari de tartru prezente sub nivelul marginii gingivale;

5: DETARTRAJ MANUAL – completarea subgingivală a detartrajului cu ultrasunete. Se realizează prin intermediul unor instrumente speciale, acționate manual și care îndepărtează tartrul dentar poziționat la nivelul rădăcinii dinților, imediat sub gingie;

 6: PERIAJ PROFESIONAL – îndepărtarea plăcii bacteriene prezente pe suprafețele dentare, evidențiată în manopera 1. Se realizează la turații de 40.000 de ture/min cu ajutorul unor perii. Se folosește pasta profesională special destinată periajului dentar.

7: AIR FLOW – manopera de completare a periajului dentar. Îndepărtează placa bacteriană evidențiată în manopera 1, aflată interdentar sau pe dinte, în șanțul gingival aferent, în jurul obturațiilor, lucrărilor dentare deja existente. Se realizează cu ajutorul aparatului Air-Flow care pulverizează o pulbere specială de profilaxie care nu zgârâie smalțul dentar, dar îndepărtează pe lângă placa bacteriană și petele superficiale de cafea, vin roșu, alți coloranți naturali sau artificiali, lăsând dinții mai albi, mai strălucitori.

8: FLUORIZARE-REMINERALIZARE DENTARĂ – manopera de ”întărire” a smalțului dentar deteriorat sub acțiunea permanentă a plăcii bacteriene.

9: SIGILARE DENTARĂ – se adresează dinților indemni (fără) de carie cu scopul de a facilita îndepărtarea eficientă a plăcii bacteriene retenționată de un relief accentuat al fețelor ocluzale ale dinților. Se efectuează dupa igienizarea pefectă a dinților prin aplicarea unor materiale speciale de profilaxie dentară prin intermediul tehnicilor adezive. Scopul acestei manopere este de a preveni apariția cariei dentare.

10: SIGILARE EXTINSĂ ( fisurotomie) – efectuată la pacienții care prezintă pe suprafețele ocluzale relief accentuat cu colorații retentive. Se aplică materiale compozite fluide prin intermediul unor sisteme adezive speciale pe suprafețele ocluzale ale dinților curățate cu freze de fisurotomie. Scopul acestei manopere este de a stopa evoluția spre profunzime a unei carii incipiente.

Cabinetul stomatologic Dent-A-life mizează pe prevenție, de aceea a conceput un program special pentru pacienții cabinetului – PROGRAMUL DE SĂNĂTATE ORALĂ.

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.