Nimic nu uneste mai mult oamenii … decat rasul ! Uneori cea mai ingrijita dantura necesita mici retusuri pentru un zambet superb si dinti cu aspect natural. Alteori corecturile necesare sunt de amploare mai mare pentru a obtine zambetul mult dorit. Noi putem corecta modificari ale dintilor: de pozitie, de volum, de forma sau de culoare. Aceste modificari se realizeaza cu ajutorul mai multor tehnici, alegand-o pe cea adecvata cazului dvs.: tratament de albire (fizica sau chimica), tehnici de restaurare adeziva directa cu rasini compozite fotopolimerizabile de ultima generatie, coroane integral ceramice pentru dintii frontali (culoare identic naturala).
ALBIREA DINTILOR
Zambetul este foarte important pentru fiecare persoana, si cand dintii sunt de un alb impecabil, zambetul este impresionant. Orice persoana si-ar dori sa aiba dinti albi, dar de cele mai multe ori culoarea acestora variaza de la galben pal pana la maro deschis. Albirea dintilor este o procedura care imbunatateste culoarea dintilor. Dintii au tendinta de a se colora atunci cand nu ii igienizati corespunzator, cand fumati sau cand consumati anumite alimente colorate cum ar fi ceaiul, cafeaua, cola. Toate acestea coloreaza dintii si acestia capata o culoare galbuie sau maronie, care nu arata foarte bine si distruge aspectul zambetului. Cu o vizita la dentist, acest aspect se poate rezolva imediat si puteti pleca din cabinet cu un zambet alb si stralucitor. Albirea profesionala in cabinetul stomatologic
Albirea dintilor este de doua feluri: albirea fizica (prin simpla curatare profesionala a intregii cavitati bucale dintii se albesc la albul natural al persoanei respective) sau albirea chimica (utilizand un agent de albire concentrat) atunci cand se doreste un alb mai intens decat albul natural al pacientului. Exista paste de dinti pentru albire, dar acestea actioneaza lent necesitand mai mult timp decat albirea in cabinet. Va trebui sa va spalati pe dinti cu aceste paste speciale pe care le gasiti si in comert (3D White, Whitening, etc.) de cel putin doua-trei ori pe zi si cel putin sase-opt saptamani pentru a se putea observa modificari de culoare care in cabinet se rezolva in 15-60 minute prin folosirea unui agent de albire concentrat si a lampii de albire (dupa protejarea gingiilor si a tesutului inconjurator cu o bariera speciala). Metoda cu lampa a devenit polpulara deoarece se obtin rezultate bune intr-un timp scurt si este fiabila si sigura. Acesta este considerata cea mai sigura procedura de cosmetica dentara care da satisfactie deplina pacientilor. Pacientul poate avea nevoie de mai multe sedinte de tratament pentru a ajunge la culoarea dorita.
Albirea profesionala acasa
Pacientii care nu au timp sa treaca pe la stomatolog de mai multe ori pentru a beneficia de sedinte profesionale de albire au alternativa de a-si albii singuri dintii acasa tot cu materiale profesionale pe care le primesc de la medicul stomatolog. Tratamentul presupune ca in fiecare noapte pe parcursul somnului timp de 2 saptamani pacientul sa foloseasca o gutiera personala primita de la medicul stomatolog in care sa aplice gelul special de albire. AVANTAJUL METODEI consta in faptul ca pacientul poate controla cat de albi sa-i fie dintii pentru ca daca dupa o saptamana s-au albit destul nu este necesar continuarea tratamentului iar substanta de albire ramasa se poate pastra la frigider si dupa 6 luni se mai poate face o saptamana de albire gratuita pentru reimprospatare.
BIJUTERII DENTARE
Daca dintii dvs sunt foarte frumosi dar doriti sa imbunatatiti frumusetea lor si mai mult, puteti sa aplicati pe un dinte o bijuterie dentara (un cristal alb sau colorat) rezultand un zambet mai atragator si misterios. In cabinetul nostru bijuteria dentara se aplica pe dinte cu ajutorul unui adeziv special astfel incat nu afecteaza integritatea si sanatatea dintelui dvs. (nu se gaureste dintele). Ea poate fi indepartata foarte simplu de catre medic, in cazul in care nu o mai doriti, dintele ramanand ca inaintea aplicarii ei (nici nu de observa ca a fost vreodata). Nu incercati sa va aplicati singuri o bijuterie dentara, utilizand adezivi chimici din comert deoarece exista riscul sa afectati tesuturile dentare si mucoasa cavitatii bucale!