Ghidul Serviciilor
Ortho Image-Cabinet Stomatologic-Timisoara
inapoi la firma 88 vizite
Poza Ortodontie
Foto

Ortodonția și ortopedia dento-facială alcătuiesc specialitatea de medicină dentară care are ca obiect de studiu supravegherea, ghidarea creşterii şi a dezvoltării structurilor dento-faciale, patologia acestora, precum şi terapia anomaliilor dento-maxilare.

Ortodonția și ortopedia dento-facială este o specializare care se ocupă cu rezolvarea înghesuirilor dentare, a spațierilor dentare, corectarea ocluziei (mușcăturii), dar și a relațiilor dintre cele doua maxilare.

Malpozițiile dentare nu afectează doar estetica feței și a zâmbetului. Acestea pot genera probleme ale gingiei și ale osului alveolar, îngreunează igienizarea cavității bucale și favorizează apariția cariilor dentare. Pot cauza probleme ale articulației temporo-madibulare, dureri de cap, bruxism, atitudini posturale incorecte, probleme de vorbire sau digestive, etc.

Avantajele tratamentului ortodontic includ o mai bună sănătate orală, un aspect mai plăcut și o durabilitate mai mare a dinților.

În ce situații se recomandă tratamentul ortodontic?

Doar medicul specialist ortodont poate determina dacă aveți nevoie de un tratament ortodontic. Pe baza unor instrumente de diagnostic care includ anamneza medicală și dentară completă, un examen clinic, amprenta arcadelor dentare și radiografii speciale, medicul specialist ortodont decide dacă se recomandă tratamentul ortodontic și elaborează un plan de tratament individualizat.

Acest lucru înseamnă că nu orice medic dentist poate efectua tratamente ortodontice. Nu aparatul este cel care aliniază dinții sau rezolvă problemele dentare, ci medicul care utilizează aparatul respectiv. Prin urmare, este mai putin important dacă aparatul folosit este invizibil sau nu, daca se folosește o variantă mai costisitoare sau nu, ci pregătirea teoreticaă și practică a medicului ortodont, care poate oferi un tratament corect, durabil și estetic.

La ce ajută tratamentul ortodontic?

Clinica noastră oferă o gamă variată de tratamente ortodontice - de la aparate mobile, utilizate frecvent la copii, până la diferite tipuri de aparate fixe. Aparatele ortodontice funcționează prin exercitarea unei presiuni ușoare asupra dinților si maxilarelor. În funcție de severitatea problemei dvs., medicul specialist ortodont vă recomandă tipul de aparat corespunzător. Există situații în care tratamentul ortodontic nu poate rezolva în totalitate problema pacientului. Din acest motiv, ortodonția se poate intersecta și cu alte ramuri ale stomatologiei: endodonție, protetică, chirurgie sau parodontologie, cu scopul de a oferi pacientului un tratament complet și de calitate superioară.

Tratamentul ortodontic este individualizat pentru fiecare caz în parte, fiind stabilit de către medicul ortodont.

Tipuri de aparate dentare     Aparate dentare fixe

         Aparat dentar metalic

         Aparat dentar ceramic

         Aparat dentar Safir

    Aparate dentare mobile

         Aparat dentar mobil prefabricat (tip Myobrace sau tip Trainer)

         Aparat dentar mobil (confecțional in laborator de către tehnicianul dentar)

    Gutiere ortodontice

La finalul tratamentului ortodontic, se recomandă purtarea unei contenții care să mențină rezultatul obținut. Contenția poate fi mobilă sau fixă.

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.