Ghidul Serviciilor
Id Smile-Cabinet Stomatologic- Cugir, Jud. Alba
inapoi la firma 169 vizite
Poza Pedodontie
Foto

Pedodonţia se ocupă cu tratarea dinţilor copiilor, atât a celor temporari, cât şi a celor permanenţi. Sănătatea dentară a copilului dumneavoastră este un lucru foarte important şi va avea dinţii permanenţi frumoşi şi sănătoşi, dacă şi dinţii de lapte au fost îngrijiţi şi tratati la vremea lor.

Contrar unor păreri greşite, tratarea cariilor dinţilor “de lapte” este foarte importantă, deoarece aceşti dinţi au un rol important atât în alimentaţie (masticație) cât şi în menţinerea spaţiului dinţilor permanenţi şi dezvoltarea  corectă a musculaturii şi suportului osos.

Consultațiile și tratamentele aplicate copiilor se realizează într-o ambianţă plăcută şi distractivă, în care cei mici să se simtă în largul lor şi să vină fără teamă. De aceea e important ca prima vizită a copilului la stomatolog şi impresia pe care aceasta le-o produce, să fie una pozitivă şi plăcută. De asemenea, vom învăţa copilul dumneavostră cum să se perieze corect şi cum să aibă grijă de dinţii săi, oferindu-i totodată tratamente de calitate superioară într-un mediu plăcut.

Igiena orală trebuie privită de copii ca un joc pe care îl realizează cu părinţii zilnic, dimineaţa şi seara.

Este foarte important ca cei mici să fie supravegheaţi până la deprinderea corectă a tehnicii periajului dentar şi a estimării cantităţii de pasta de dinţi folosite (cantinatea necesară de pastă pentru un periaj dentar nu trebuie să depăşească mărimea unui bob de mazăre).

Vă recomandăm să folosiţi o pastă de dinţi adecvată vârstei copilului dumneavoastră, deoarece variază concentraţia de fluor pe care o conţine.

Tratamentele de care pot beneficia cei mici includ:

 

Sigilarea este o metodă de prevenţie a cariilor dinţilor care constă în acoperirea (sigilarea) suprafeţei ocluzale (cea pe care  mestecăm) a dinţilor permanenţi, imediat după erupţie, deoarece această suprafaţă prezintă numeroase şanţuri şi fosete, în care se retenţionează (adună) resturile alimentare, ducând la apariţia cariilor. Materialele care sunt folosite pentru sigilare au proprietatea de a elibera fluor, protejând dinţii și în acest fel.

Incidenţa cariei dentare în urma sigilării dinţilor se reduce cu până la 80%, sigilarea dentară reprezentând metoda de elecţie în profilaxia cariei dentare la copii.

Fluorizarea – reprezintă tratamentul stomatologic prin care se suplimentează cantitatea de fluor a dinţilor, în scop profilactic şi este indicat cu precadere copiilor. Fluorizarea are rolul de a preveni formarea leziunilor carioase şi/sau de a reduce progresia cariilor deja existente. Procedura se poate realiza în cabinet.

Tratamentul dinţilor de lapte cariaţi prezintă maximă importanţă, deoarece fiecare dinte de lapte asigură:

Din păcate, cariile neglijate ale dinţilor temporari pot şi de obicei chiar duc la probleme ce afectează dezvoltarea dinţilor permanenţi.

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.