Ghidul Serviciilor
Id Smile-Cabinet Stomatologic- Cugir, Jud. Alba
inapoi la firma 169 vizite
Poza Profilaxie dentara
Foto

Profilaxia dentară este cea mai simplă şi ieftină metodă de tratament şi constă într-un set de proceduri care au ca scop prevenirea apariţiei cariei dentare şi a bolii parodontale.

În afara de periajul făcut acasă, este foarte important să înţelegem importanţa igienizării profesionale ce se face în cabinetul stomatologic şi este recomandată periodic, la fiecare 6 luni.

În cadrul şedinţelor de profilaxie, medicul depistează şi eventuale afecţiuni aflate în stadiu incipient, putând fi astfel remediate din timp, fără dureri, complicaţii şi la costuri minime.

Procedurile stomatologice de profilaxie efectuate în cabinet sunt: Detartraj cu ultrasunete

Detartrajul reprezintă procedura de îndepărtare profesională a tartrului depozitat pe suprafaţa dinţilor. Tartrul se formează prin mineralizarea, în timp, a plăcii bacteriene împreună cu sărurile de calciu din salivă. Acesta aderă la suprafaţa dinţilor, dar şi pe alte zone dure – obturaţii (plombe), punţi dentare, proteze, implanturi sau aparate ortodontice (fixe sau mobile) – şi poate fi un factor favorizant în apariţia bolii parodontale.

Tartrul odată îndepărtat se reface în timp, în consecinţă detartrajul trebuie făcut o data la 6 luni. În cazul fumătorilor şi al pacienţilor cu implant dentar se recomandă detartraj o data la 3 luni.

Detartrajul ultrasonic nu este dăunător smalţului dinţilor, acţionand doar asupra depozitelor de tartru!

Air Flow

Metoda constă în pulverizarea cu presiune mare a unui jet de aer, cristale speciale de bicarbonat de sodiu şi apă, fiind astfel îndepartaţi coloranţii de pe smalţul dinţilor şi placa bacteriană. Prin procedura de air flow dinţii se albesc şi revin la culoarea lor naturală, îndepărtându-se eficient petele de cafea, ceai, tutun, etc.

Această procedură nu afectează smalţul dinţilor şi este recomandată după efectuarea unui detrartaj în prealabil.

Periaj profesional 

Periajul profesional are scopul de a înlătura placa bacteriană veche ce nu mai poate fi îndepărtată prin periajul normal, realizat acasă.

De regulă, pentru a realiza o igienizare completă, este indicat ca periajul profesional să fie însoţit şi de o şedinţă de Air Flow sau detartraj.

Când se mai utilizează periajul profesional ?

– Înainte de tratamente profilactice precum : fluorizare, sigilare şanţuri şi fosete ocluzale.

– După intervenţia de detartraj cu ultrasunete, în scopul unei curăţiri şi lustruiri suplimentare (pe un dinte neted şi lucios placa bacteriană aderă mult mai greu).

– Înainte de aplicarea brackeţilor aparatelor ortodontice (dentare).

– Înaintea tratamentelor de albire dentară.

Fluorizare locală 

Fluorizarea reprezintă tratamentul stomatologic prin care se suplimentează cantitatea de fluor a dinţilor, în scop profilactic şi este indicat în special copiilor. Are rolul de a preveni formarea leziunilor carioase şi/sau de a reduce progresia cariilor deja existente.

Tratamentul de fluorizare nu prezintă riscuri, iar împreună cu o igienă dentară strictă dă rezultate dintre cele mai bune.

Sigilarea

Sigilarea este o procedură stomatologică simplă şi nedureroasă, prin care se izolează suprafaţa dentară de mediul cavităţii bucale, cu scopul de a preveni formarea cariilor.

Prin sigilare se acoperă şanţurile foarte adâncite de pe suprafaţa ocluzală a molarilor şi premolarilor, acestea având potenţial de reţinere a resturilor alimentare ce nu pot fi îndepărtate prin periaj simplu.

Măseluţele care pot fi sigilate sunt:  – molarii de lapte la copiii cu vârste între 3 şi 6 ani;  – molarii de 6 ani la copiii cu vârste între 6 şi 9 ani;  – premolarii definitivi la copiii cu vârste între 9 şi 12 ani; – molarii de 12 ani la copiii cu vârste între 11 şi 13 ani.

Sigilarea largită 

În cazul în care smalţul este lezat, se recomandă sigilarea largită şi constă în îndepărtarea mai întai a smalţului afectat, după care se continuă cu procedura normală de sigilare.

Desensibilizare cu gel

Atunci când dinţii prezintă sensibilitate la rece, la dulce, etc, se poate aplica pe aceştia un desensibilizant în scopul reducerii acestei neplăceri.

Gutieră bruxism

Bruxismul este o tulburare caracterizată prin scrâşnitul dinţilor, încleştarea maxilarelor (care conduce în timp la abraziunea suprafeţelor dentare şi la leziuni dentare permanente) şi durere cronică a articulaţiei temporo-mandibulare.

Tratamentul constă în plasarea unei gutiere de bruxism pe timpul nopţii. Gutiera reprezintă un mulaj din plastic al dinţilor şi se poartă doar pe una dintre arcade, funcţionând ca un spacer împiedicând atingerea şi tocirea suprafaţelor ocluzale.

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.