Ghidul Serviciilor
Anamaria Pangrat-Cabinet Stomatologic-Constanta
inapoi la firma 161 vizite
Poza Endodontie
Foto

Endodontia este specialitatea care se ocupa cu tratamentul canalului radicular si reprezinta baza stomatologiei, deoarece durata de viata a dintelui depinde in primul rand de corectitudinea acestui tratament.

In clinica noastra, interventiile pentru tratarea canalelor radiculare se realizeaza cu aparatura si cu materiale de ultima generatie: lupe endodontice, apex locator, cu ajutorul caruia se masoara exact lungimea canalului, sistem rotativ de largire a canalului, diga dentara etc.

Durata tratamentului depinde de starea anterioara a nervului (inflamatie, infectie) dar si de dificultatea interventiei; altfel spus, se poate incheia dupa o singura sedinta sau dupa mai multe, in functie de particularitatile cazului respectiv.

Tratamentul de canal consta in indepartarea tesutului vascular nervos (a "nervului") din canalele radacinilor, urmat apoi de curatarea, largirea si sterilizarea acestor canale si apoi de obturarea lor. Obturatia de canal reprezinta ultima etapa a tratamentului endodontic si consta in sigilarea radacinilor cu materiale speciale, care previn infectiile.

Utilizarea metodei moderne de tratament cu ajutorul sistemului de izolare cu diga, alaturi de folosirea lupelor endodontice constituie premisele pentru obtinerea unor rezultate remarcabile in interventiile endodontice. Pacientii clinicii au astfel posibilitatea de a beneficia de tratamente stomatologice de nivel premium, imposibil de realizat cu tehnici clasice.

Tratament endodontic cu diga dentara Avantajele folosirii sistemului de izolare cu diga:

Sistemul de diga contine:

Indicatia de electie pentru utilizarea sistemului de diga este endodontia (tratamentele de canal), dar ea poate fi utilizata si in alte specialitati stomatologice (pedodontie, estetica dentara, terapia cariilor). Este foarte important ca in timp ce medicul efectueaza un tratament endodontic sa nu patrunda saliva in interiorul canalelor, pentru ca se produce contaminarea acestora cu bacterii. Succesul tratamentului depinde in mare masura de pastrarea unui mediu steril. In cazul unui dinte izolat de saliva, numarul sedintelor de tratament este mai mic, iar vindecarea postoperatorie este mai rapida.

Importanta tratamentului de canal realizat corect in cabinetul dentar. Un tratament de canal realizat corect salveaza un dinte, care altfel ar trebui extras si ulterior inlocuit de un implant dentar sau de o lucrare dentara. In ultimii ani, perfectionarea metodelor de tratament endodontic a condus la reducerea numarului de dinti extrasi. Din ce in ce mai multi dinti distrusi sau infectati sunt astazi pastrati pe arcada, datorita performantelor obtinute de tratamentele de canal.

Situatii care in trecut impuneau extractia se pot rezolva acum, datorita tehnicilor si materialelor de ultima generatie. O mare parte din cazurile dificile (canalele curbe, canalele calcifiate, retratarile de canal) pot fi tratate cu succes, pentru ca medicul dispune de o gama mult mai variata de tehnici de abordare a acestora.

Cum se realizeaza astazi un tratament de canal (endodontic) in clinica stomatologica. Dintele prezinta in interiorul canalelor radacinior un tesut vascular si nervos(nervul), care asigura aportul de substante nutritive. Atunci cand are loc inflamarea sau infectarea acestui tesut, este necesara indepartarea lui.

Tratamentul de canal consta in eliminarea nervului din canalele radacinilor, urmat de obturarea (umplerea) acestora cu materiale speciale, care asigura sigilarea si impiedica infectia. Initial, acest tratament este realizat pentru a indeparta durerea si a vindeca sau a preveni infectia. Scopul final este mentinerea functionalitatii dintelui.

Corectitudinea unui tratament endodontic depinde doi factori:

Cu ajutorul instrumentarului modern se realizeaza o largire mai accentuate a canalului si o curatare net superioara, iar cu noile materiale de sigilare se obtine o obturatie de canal perfect etansa. Lungimea canalului este acum masurata electronic, astfel ca medicul stie exact pana unde ajunge obturatia de canal. Izolarea mai eficienta a dintelui asigura pe termen lung un prognostic mult mai bun, pentru ca nu se produce contaminarea intraoperatorie cu saliva.

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.