Ghidul Serviciilor
Andrada Nicolae Maier - Cabinet Stomatologic, Baia Mare
inapoi la firma 85 vizite
Poza Stomatologie pediatrica
Foto

Medicul pedodont este mai mult decât doar cel care pune plombe, el îţi poate ajuta copilul să prevină apariţia cariilor sau chiar a traumatismelor. El te poate ajuta să eviţi sau să reducă severitatea viitoarelor probleme ortodontice pe care le va rezolva medicul ortodont. Pedodontia cuprinde si tratamente profilactice (fluorizari, sigilari, etc), deoarece prevenirea cariilor este la fel de importanta ca si tratarea lor si astfel se evita aparitia unor tulburari in dezvoltarea si eruptia dintilor definitivi provocate de diverse afectiuni ale dintilor de lapte. El vă poate ajuta să aveţi un copil cu un zîmbet frumos, strălucitor şi fără carii.  Eruptia dintilor

 

  Dentiţia temporară este la fel de importantă ca şi cea permanentă, întrucât

- dinţii de lapte ghidează în mare măsură apariţia corectă pe arcadele dentare a dinţilor permanenţi, - influenţează dezvoltarea vorbirii şi

- permit o masticaţie şi hrănire adecvată a copilului.

  Primii dinţi de lapte apar de regulă la şase luni, chiar şi mai devreme uneori (4 luni), şi sunt incisivii centrali inferiori. La scurt timp sunt urmaţi de incisivii superiori. Dentiţia temporară este completă la 3 ani , fiind alcătuită din 20 de dinţi.

  Dentiţia permanentă debutează la vârsta de şase ani cu apariţia molarilor inferiori în spatele molarilor de lapte. Acesta este motivul pentru care o parte din parinţi pot confunda aceşti primi molari permanenţi (numiţi "molari de 6 ani") cu molarii temporari. Dentiţia permanentă se definitivează în jurul vârstei de 21 de ani. Ea cuprinde 32 de dinţi, incluzând molarii de minte.

Prima întâlnire cu medicul dentist

 

   Vizita la dentist inspiră teamă până şi în rândul adulţilor, aşa că, nu ar trebui să te mire dacă micuţul tău încearcă să se ferească de cabinetul stomatologic . Cu toate acestea, nu trebuie să neglijezi igiena şi sănătatea copilului tău. Pentru a evita plânsetele sau ţipetele exact la uşa cabinetului, ajuta-l pe copilul tău sa işi schimbe perspectiva despre medicul dentist.

   Alege un dentist "prietenos"

   Înainte de a-l duce pe copilul tău la dentist, caută un medic amabil, prietenos, răbdător, care să se înţeleagă bine cu copiii şi să îl încurajeze pe micuţ în timpul consultului. Încearcă să te informezi mai ales de la alţi părinţi, care au trecut prin această experienţă. Înainte de prima vizită, vorbeşte cu medicul despre copilul tău, dacă este mai timid, dacă îi este frică de durere sau de sunetul frezei dentistului etc.

   Familiarizează-l pe copil din timp cu dentistul

   Medicii dentişti recomandă ca primul consult stomatologic să aibă loc la cel mult şase luni de la apariţia primului dinţisor şi nu mai târziu de un an de zile. În felul acesta, îl vei obişnui din timp pe copil cu dentistul şi, mai târziu, când va deveni mai mare, va fi deja obişnuit cu mirosul cabinetului, medicul în halat alb, sunetul instrumentelor folosite de dentist etc.

   Explică-i micuţului scopul vizitei la dentist    Îl vei scăpa pe copilul tău de multe clipe de durere pe scaunul dentistului dacă vei avea grijă sa îi explici importanţa igienei dinţilor. Există suficiente cărţi şi programe pentru copii care promovează spălatul pe dinţi . În plus, pastele de dinţi cu gust de gumă de mestecat şi periuţele colorate constituie arsenalul perfect pentru a-l convinge pe copilul tău să se spele pe dinţi. În felul acesta, vizitele la dentist vor reprezenta doar un simplu control. Explică-i faptul că acesta îl ajută sa îşi menţină dinţii curaţi şi îngrijiti şi îl fereşte de carii.    Descrie-i ce se va întâmpla la dentist    Spune-i exact ce se va întâmpla în cabinetul dentistului, începând de la momentul din sala de aşteptare, întâlnirea cu dentistul, controlul şi eventual, primirea unei răsplate. Un joc de rol îl va amuza şi îi va mai îndepărta din temeri. De asemenea, roagă-l pe medic sa îi vorbească în timpul consultaţiei şi să îi explice care sunt paşii care vor urma.    Arată-i cât de curajos esti tu    Atunci când mergi la dentist pentru un consult destinat ţie, ia-l şi pe copilul tău cu tine. Încearcă să nu iţi manifeşti frica faţă de dentist sau de durere, ci menţine o atitudine pozitivă. Daca este posibil şi nu trebuie să suferi intervenţii majore, lasa-l pe copilul tău să privească modul în care medicul stomatolog efectuează un control de rutină.

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.