Boala parodontala este data de bacteriile prezente in pungile parodontale (7,5,6) din jurul dintelui; implicand nu numai gingia cat si osul maxilar si mandibular.
In momentul de fata nu se trateaza aceasta boala numai prin indepartarea mecanica a tartrului dentar (piatra de pe dinti) prin detartraj manual sau ultrasonic, dar si prin metode si tehnici de eliminare a infectiei ce o determina. De aceea clinica noastra recomanda ca prima etapa de tratament in terapia parodontala sa fie terapia laser:
1. de decontaminare (reducere) a dintilor implicati pentru a elimina bacteriemia care poate sa apara in urma curatirii tartrului (acele zone sangerande ce determina ca bacteriile din cavitatea orala (gura) sa se descarce in circulatia sangvina si uneori sa se cramponeze in zone bolnave ale organismului ca: inima, sold sau genunchi artificial).
Studiile araca ca bacteriile care determina boala parodontala sunt si ele implicate in boli cardio-vasculare, artrite reumatoide, nasteri premature, greutate mica la nastere, diabet;
preventia contaminarii in alte zone;
stoparea infectiei de a ajunge la osul maxilar si mandibular.
Decontaminarea laser este nedureroasa si dureaza intre 5 si 10 minute si nu este nevoie de anestezie.
In clinica noastra, scopul terapiei laser asistata a bolii parodontale este de a obtine un tratament nechirurgical, fara lambou (fara a taia) si de a elimina bacteriile implicate in aceasta boala prin efectul bactericid al laserului pe tesuturile afectate.