Ghidul Serviciilor
Implant Dental Office-Cabinet Stomatologie- Sighisoara
inapoi la firma 109 vizite
Poza Profilaxie, dental care
Foto

Ce inseamna Profilaxie si Dental Care? Principiul acestui serviciu este urmatorul : este mult mai usor sa previi, decat sa tratezi! Profilaxia se refera la depistarea si tratarea intr-un stadiu incipient al oricarei probleme orale, la care enumeram cariile dentare, “parodontoza”, tumori intraorale. In oricare din aceste situatii este esential momentul in care boala este depistata. Modul in care acest lucru se desfasoara este unul extrem de simplu : 15 minute pentru un control profilactic! Dental Care reprezinta un concept prin care clinica noastra se ingrijeste de sanatatea dumneavoastra orala prin rechemari gratuite la controale periodice  si igienizari dentare la preturi preferentiale pentru pacientii Implant Dental Office.

Cum se face igienizarea dentara? In cazul in care se depisteaza depozite de tartru si placa bacteriana pe dinti, este esentiala indepartarea lor prin detartraj si periaj profesional. Este dovedit faptul ca peste 90% din sangerarile gingivale si mobilitatea crescuta a dintilor (boala parodontala - ”parodontoza”) au ca si cauza depunerile de tartru pe dinti la nivelul gingiilor. Detartrajul se face prin indepartare cu ultrasunete a depozitelor dure de pe dinti. Tartrul de sub nivelul gingiei se indeparteaza manual, iar petele si coloratiile se indeparteaza cu ajutorul unui aparat numit ProfiJet, care “sufla” un jet de bicarbonat de sodiu cu presiune, in urma caruia suprafetele dentare raman curate. Dupa indepartarea tartrului si a petelor este necesar un periaj profesional cu paste profesionale cu Fluor care vor finisa si intari suprafetele dentare.

Detartrajul strica dintii? Este de departe cea mai gresita parere despre tratamentele dentare! Aceasta conceptie gresita duce de cele mai multe ori la pierderea dintilor, pentru ca nu a existat cineva care sa informeze corect pacientul.  Raspunsul este unul clar si raspicat : NU!, ba mai mult este primul pas in a mentine dintele sanatos  pe arcada.

Doare? Detartrajul este o manopera simpla care de cele mai multe ori nu necesita anestezie. Daca depozitele de tartru sunt foarte mari, este normal ca dupa igienizare sa persiste o sensibilitate la rece, care va ceda in cateva zile.

 

Cum previn depunerile de tartu si alte boli dentare? Igienizarile dentare profilactice la un interval de 6-12 luni sunt esentiale. Periajul dentar corect de minim 2 ori pe zi este extrem de important pentru evitarea depunerilor de placa si tartru, aparitia cariilor si inflamatiilor si pentru a mentine curate diverse lucrari protetice. Periajul dentar trebuie facut cu periute dentare neuzate si paste de dinti indicate de medicul dentist dupa un controlul stomatologic. Cariile interdentare se pot evita prin folosirea mijloacelor suplimentare de igiena, si anume : periute interdentare, ata dentara si dus bucal. Medicul dentist generalist poate sa iti va recomanda aceste mijloace in cadrul programului Dental Care. Inflamatiile gingivale si sangerarile pot fi reduse dupa igienizare, iar sanatatea mucoaselor este  mentinuta prin folosirea apelor de gura care contin Clorhidrat de Clorhexidina.

Vreau sa fac detatraj dar tot uit! Prin programul de Profilaxie si Dental Care, clinica Implant Dental Office se ocupa gratuit sa va recheme la control profilactic si igienizare periodica. Astfel, toate problemele dentare vor fi depistate intr-un stadiu incipient, cu costuri reduse, iar zambetul va fi intodeauna unul stralucitor.

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.