Ghidul Serviciilor
Implant Dental Office-Cabinet Stomatologie- Sighisoara
inapoi la firma 109 vizite
Poza Protetica dentara
Foto

 Acestea necesita prepararea dintelui prin slefuie cu prag pentru a avea un rezultat estetic foarte bun si o inchidere precisa a lucrarii protetice pe dinte dupa cimentare. Bonturile slefuie sunt apoi precis amprentate cu materiale de calitate superioara, pentru a transfera tehnicianului dentar situatia dentara a pacientului. Pentru a transfera cat mai precis relatia dintre partea superioara si inferioara, folosim arcul facial de transfer, care reproduce foarte precis pozitia mandibulei fata de craniu. De aici laboratorul de tehnica dentara preia lucrarea si o finalizeaza din punct de vedere tehnic prin metode care depind de tipul materialului.

Prin folosirea unor coroane de ceara (wax-up) se poate previzualiza rezultatul final in ceea ce priveste forma si culoarea dintilor, pacientul putand sa vada direct cum vor arata coroanele finale. In urma amprentarii acesui wax-up se pot confectiona coroane provizorii, denumite mock-up care protejeaza dintii si asigura estetica pe durata tratamentului. Deasemenea acestea pot conforma tesuturile gingivale pentru ca aspectul final sa fie foarte natural.

Combinand tehnica wax-up/mock-up cu interventii de remodelare gingivala la pacientii care prezinta zambet gingival, modificari de forma si pozitie a dintilor frontali, dintii prea scurti sau mici, se pot obtine rezultate excelente estetice in zona frontala, in momentul in care se aplica coroanele sau puntile definitive. 

Coroane de Zirconiu si Ceramica In ultima perioada, tehnologia a oferit o evolutie incredibila in ceea ce priveste coroanele dentare pe dintii slefuiti si anume tehnologia CAD-CAM. Daca pana nu de mult, dintii construiti pe un computer pareau ceva de domeniul stiintifico-fantasticului in Romania, suntem mandri sa spunem ca la Implant Dental Office oferim pacientilor ceea mai noua si precisa metoda de tratament prin coroane dentare, si anume coroane de Zirconiu frezate prin tehnica Computer-Aided-Design si Computer-Aided-Manufacturing (CAD-CAM)  

Zirconiul este un material de culoarea dintelui natural, cu o rezistenta si transluciditate excelente, care s-a dovedit a fi o solutie foarte buna pentru a restaura estetica si functionalitatea dintilor naturali. Forma acestor coroane se realizeaza pe computer, dupa un design foarte usor de individualizat(exemplu : usoare rotatii, diasteme- strunga), astfel putand sa se ajunga la niste coroane dentare foarte apropiate de situatiile cand toti dintii erau intacti si prezenti pe arcada.

 

 

 

 

Coroanele de ceramica pe structura de zirconiu se obtin prin frezarea ghidata de un computer a unui bloc dreptunghiular sau circular de Zirconiu. In urma frezarii se obtin niste cape, care seamana cu niste „dinti mai mici”, care apoi vor fi acoperite de catre tehnicianul dentar cu ceramica de culoarea si aspectul dintelui natural. Acest lucru este posibil printr-un mod de slefuire al dintilor la standardele de rigoare pentru aceasta metoda si prin excelenta colaborare cu laboratorul POLIDENT din Targu Mures.

Avand in vedere precizia acestor lucrari si seriozitatea laboratorului de tehnica Polident Targu Mures clinica Implant Dental Office ofera 2 ani garantie pentru lucrarile de Zirconiu si Ceramica.

Lucrari protetice metalo-ceramice standard si sinterizate LASER

Coroanele dentare cu structura metalica acoperite cu ceramica sunt in momentul de fata cel mai uzual tip de coroane folosit, insa difera mult din punct de vedere al tehnologiei prin care se obtin. Acestea ofera rezistenta si estetica in cazurile  unde lipsesc dinti si nu exista posibilitatea implantului dentar.

Coroanele metalo-ceramice standard se obtin prin turnarea unor machete de ceara modelate de catre tehnician, care apoi vor fi acoperite de ceramica, oferind o rezistenta si estetica suficienta majoritatii cazurilor unde lipsesc dinti.

In cazul celor sinterizate LASER, metalul viitoarei coroane este produs prin transformarea unei pilituri de aliaj metalic cu ajutorului unui fascicol LASER, intr-o capa metalica foarte precis adaptata pe dintii slefuiti. Aceasta va fi acoperita apoi complet cu ceramica, obtinand forma si culoarea dintelui natural. Deasemenea este posibila obtinerea unor punti dentare pentru a inlocui mai multi dinti lipsa.

 

  Ca dovada de siguranta pentru ceea ce facem si profesionalism, oferim 2 ani garantie pentru coroanele metalo-ceramice integral fizionomice efectuate prin tehnologia sinterizarii LASER .

Modul de slefuire al dintilor, tehnica de amprentare, determinarea ocluzala a pacientului cu arc facial pentru o precizie crescuta, sunt la fel indiferent de tipul de lucrare protetica ales.

Reabilitari orale protetice complexe Reabilitarea orala complexa necesita multa munca si o colaborare excelenta din partea pacientului, acesta trecand prin aproape toate specialitatile medicinei dentare, pentru a putea realiza un rezultat functional si estetic favorabil. O reabilitare orala presupune multiple metode de terapie dentara, chirurgicale, remodelari si o instruire avansata pentru mentinerea rezultatului, lucru pe care il poate face doar o echipa experimentata in acest sens si care colaboreaza cu un laborator de tehnica dentara care poate oferi aceste tipuri de lucrari. Mai multe detalii gasiti la Serviciile de Specialitate

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.