Ghidul Serviciilor
Dentexclusiv -Cabinet Stomatologic - Iasi
inapoi la firma 140 vizite
Poza Protetica dentara
Foto

Coroanele dentare sunt restaurări sub forma unor “cape de acoperire” a dinţilor cu scopul de a reda acestora rezistenţa şi funcţionalitatea şi de a corecta defectele de formă şi culoare.

Spre un zâmbet care cucereşte

Etapele tratamentului:

• Medicul reface porţiunea de dinte afectată prin reconstrucţii armate cu pivoţi de fibră de sticlă, după efectuarea în prealabil a tratamentului endodontic;

 

 

 

În cabinetul stomatologic Dentexclusiv Iași realizăm următoarele tipuri de coroane dentare:

Coroanele metalo-ceramice reprezintă cea mai cunoscută variantă de restaurare protetică dentară, fiind o combinaţie durabilă, rezistentă, stabilă din punct de vedere al culorii, cu o suprafaţă uşor de igienizat.

Un dezavantaj al acestora îl reprezintă acea “umbră gri” la nivelul gingiei, marginile metalice, vizibilă mai ales în urma retracţiilor gingivale. Putem contracara acest dezavantaj folosind ceramica pe suport de aur sau coroanele cu “margini ceramice “.

Coroanele de ceramică integrală conferă un efect estetic maxim şi necesită o şlefuire redusă a dintelui comparativ cu cele metalo-ceramice. Aceste coroane nu pot fi însă utilizate în zonele unde se exercită forţe masticatorii mari, deoarece există riscul de fracturare.

În cabinetul stomatologic Denetxclusiv realizăm coroane integral ceramice E-max Ivoclar, ce sunt făcute dintr-un bloc de disilicat de litiu frezat de un computer CAD-CAM la forma dorită sau prin tehnica presată. Aceste coroane au o estetică superioară coroanelor de zirconiu şi o grosime mică (necesită şlefuire conservativă) şi o translucenţă superioară.

Coroanele total fizionomice pe suport de zirconiu îmbină calităţile fizionomice ale coroanelor integral ceramice cu rezistenţa celor metalo-ceramice, putând fi utilizate atât pe dinţi frontali, cât şi pe zona laterală datorită rezistenţei crescute. Aceste coroane îndeplinesc la cel mai înalt nivel dorinţa pacientului şi a medicului de a realiza o lucrare protetică fixă estetică, biocompatibilă, rezistentă şi fără suport metalic. Optând pentru restaurări realizate din acest material veţi avea parte de o estetică, formă, culoare, textură a suprafeţei lucrărilor ce nu pot fi deosebite de dinţii naturali învecinaţi.

Calităţile coroanelor pe suport de zirconiu:

Punţile dentare înlocuiesc unul sau mai mulţi dinţi lipsă, fiind sprijinite pe dinţii limitrofi edentaţiei (lipsei dentare). Sunt alcătuite din cel puţin 3 elemente, până la 12 (punţi totale), putând fi cu sprijin pe dinţii naturali sau pe implanturi. Punţile necesită şlefuirea dinţilor stâlpi, rezolvă în timp scurt şi cu costuri medii funcţia estetică, există numeroase opţiuni de materiale, dar dezavantajul major al acestora constă în şlefuirea dinţilor vecini (metodă invazivă) şi uneori devitalizarea acestora.

O alternativă ar fi terapia implantară, implanturile  dentare comportându-se asemenea dinţilor naturali, au o durată de viaţă mare (10-15 ani), opresc resorbţia osoasă, însă necesită o perioadă mai mare de timp până la finalizare şi costuri relativ mari.

Protezele dentare sunt utilizate când lipsesc mai mulţi dinţi de pe arcadă, putând fi îndepărtate din cavitatea orală de pacient. Ele pot fi parţiale sau totale, acrilice sau din materiale elastice, scheletizate cu croşete sau cu elemente speciale de menţinere (capse, sisteme frezate).

Cu toate că nu pot da aceeaşi senzaţie ca dinţii naturali şi necesită un timp de acomodare, materialele din care se realizează astăzi aceste proteze sunt mai rezistente, confortabile şi uşor de întreţinut (au luciu foarte bun), comparativ cu materialele folosite acum 10-20 ani în urmă.

Protezele totale noi dau o senzaţie de disconfort în primele săptămâni,  fiind necesară o perioadă de acomodare, în care pacientul se obişnuieşte să vorbească şi să mănânce pe ambele părţi. Pot apărea uşoare leziuni ale mucoasei, senzaţia că limba nu are loc de proteză sau că proteza “stă să cadă” până când muşchii obrajilor şi limba se vor obişnui să ţină proteza. Pentru a elimina aceste neajunsuri, există varianta modernă a protezelor implanto-susţinute (4-6 implanturi).

După o perioadă de timp, proteza va trebui căptuşită, rebazată sau refăcută din cauza uzurii normale. Cu vârsta, osul maxilar se resoarbe, acest lucru ducând la mobilitatea protezei şi iritarea gingiilor. De aceea, este necesar un control periodic anual pentru a depista eventualele modificări.

În cazul pacienţilor edentaţi total, care nu pot apela la soluţii implantare fie din considerente financiare, fie de sănătate, în cabinetul stomatologic Dentexlusiv realizăm proteze mobile de cea mai bună calitate, foarte bine adaptate câmpului protetic al pacientului.

Folosim cea mai modernă tehnică germană de amprentare (tehnica JohannesMeist) ce utilizează ceruri bucoplastice care redau cu fidelitate toate detaliile câmpului protetic. În cazul ambelor arcade edentate total, restabilim cu precizie  relaţia intermaxilară  cu ajutorul sistemului Centrofix de la Amann Girrbach.

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2025
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.