Ghidul Serviciilor
Dentexclusiv -Cabinet Stomatologic - Iasi
inapoi la firma 140 vizite
Poza Terapie parodontala
Foto

Primele semne

Boala parodontală (Paradantoza) este o afecţiune cronică al cărui factor determinant este placa bacteriană ce afectează structurile de menţinere a dintelui în alveolă. Prima fază este de inflamaţie a gingiei, care se manifestă prin sângerare la periaj, masticaţie, modificarea culorii din roz în roşu-violaceu, senzaţie de tensiune şi prurit.

Evoluţia bolii constă în retracţie gingivală cu tot cu suportul osos, expunând rădăcinile dentare şi având drept consecinţă mobilitatea dentară.

Factorii favorizanţi ai bolii parodontale sunt reprezentaţi de fumat, probleme de ocluzie, factori genetici, stări fiziologice (sarcina, pubertatea), stresul psihoemoţional, utilizarea contraceptivelor orale sau anumite boli generale, precum: diabet, SIDA.

Care sunt semnele afectării parodontale?

Soluţii pentru liniştea ta

Tratamentul parodontopatiilor poate fi:

Pentru mai multe informaţii cu privire la acest test, solicitaţi o programare în care vi se vor explica ce variante de teste puteţi efectua.

Boala parodontală nu poate fi vindecată complet, iar prin tratament se obţine doar stoparea evoluţiei ei. Succesul pe termen lung al terapiei stă şi în mâinile pacientului, prin respectarea indicaţiilor de igienizare şi control periodice.

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.