Ghidul Serviciilor
Contabil
inapoi la firma 19 vizite
Poza Consultanta infiintare firma in Bulgaria
Foto

Bulgaria ofera conditii economice si fiscale favorabile. Bulgaria este un stat membru al UE si NATO. Societatea cu raspundere limitata este varianta cea mai simpla si rapida sa infiintati o firma in Bulgaria. Societatea cu raspundere limitata este o forma juridica care limiteaza raspunderea asociatilor pana la valoarea capitalului social subscris.

Costurile pentru infiinare a unui SRL in Bulgaria sunt relativ mici deoarece capitalul social minim poate fi de numai 2 leve bulgaresti (aproximativ 1 euro). Un SRL in Bulgaria poate fi ЕООД in caz de asociat unic sau ООД in caz de 2 sau mai multi asociati. ЕООД inseamna o societate cu raspundere limitata unipersonala.

Asociatul poate fi o persoana fizica sau juridica. Asociatul - persoana fizica poate fi un bulgar, roman, cetatatean din alt stat membru sau din afara UE fara restrictii. De asemenea, asociatul - persoana juridica, poate fi o societate din Bulgaria, Romania, din alt stat din UE sau din afara UE.

Aceeasi persoana poate fi si asociat unic in mai multe societati cu raspundere limitata.

Pentru infiintarea unei societati avem variantele urmatoare:

Asociatul unic sau asociatii fac o Adunare Generala a Asociatilor (AGA) de constituire la care iau decizia sa infiinteze o societate cu raspundere limitata.

Se intocmeste si se semneaza Statutul firmei: in cazul unui asociat unic un Act Costitutiv in cazul mai multor asociati un Contract de Societate.

Un SRL poate avea 1 sau mai multi administratori. Administratorul poate fi numai o persoana fizica. Administratorul poate fi un bulgar, roman sau nerezident. Administrator poate fi si un asociat. In societate cu asociat unic, acelasi asociat poate fi si administrator.

In Bulgaria la o singura adresa pot fi inregistrate mai multe firme. La sediul social firma primeste corespondenta si acolo trebuie sa fie prezenta o persoana de contact cu autoritatile.

Dupa intocmirea actelor asociatii se prezinta la o banca comerciala unde se deschide contul de capital social.

Specimenul de semnatura a administratorului se legalizeaza la notariat.

La Registrul Comertului se face rezervare de denumire si se depun toate documentele odata cu Cererea de inregistrare.

Societatea va fi inregistrata in 3-4 zile lucratoare dupa depunerea actelor. Atunci va fi eliberat un certificat constatator si poate fi facuta stampila.

La infiintare firma va fi neplatitoare de TVA. Inregistrarea in scopuri de TVA este o procedura separata care se face la Finante si dureaza pana la 14 zile.

Mai sunt si alte forme juridice de a desfasura o afacere in Bulgaria:

Costurile de infiintare a unei firme in Bulgaria sunt foarte mici.

Pentru un calcul exact puteti folosi calculatorul urmator: Calculator cost infiintare firma

Pretul de infiintare a unei societati cu raspundere limitata difera pentru firme platitoare sau neplatitoare de TVA dupa cum urmeaza:

Pe o firma, neplatitoare de TVA puteti inmatricula masini fara restrictii.

Contabilitatea unei firme - neplatitoare de TVA este una ieftina pentru ca declaratiile fiscale in Bulgaria se depun doar o data pe an.

Inregistrare firmei la Registrul Comertului (la Camera de Comert) dureaza 3-4 zile lucratoare.

Pentru inscrierea firmei in scopuri de TVA si ca operator intracomunitar vor fi necesare urmatoarele documente: o procura, un contract de inchiriere, un contract de contabilitate, trebuie completat un chestionar si o Cerere de inregistrare. Aceasta procedura va costa in plus 200 de euro si dureaza pana la 14 zile. Inregistrarea firmei in scopuri de TVA se face la administratia financiara.

In total o firma platitoare de TVA va costa 500 de euro. Pretul include: inregistrarea la Registrul Comertului, 2 stampile, si inregistrarea in scopuri de TVA (si VIES).

In caz de asociat - o persoana juridica, pretul de inregistrare la Registrul Comertului se ridica cu 360 de euro. Daca asociatul este o persoana juridica straina, actele trebuie traduse in limba bulgara, iar traducerea costa 5-6 euro pe pagina.

La inregistrarea firmei la Registrul Comertului se fac urmatoarele plati (care sunt incluse in preturile de mai sus):

In cazul in care capitalul social va fi mai mare decat capitalul minim de 2 leva, el poate fi retras de la banca imediat dupa infiintarea firmei.

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.